Az idén februárban alakult Törökbálinti Jazz Club e hét pénteki (május 24., 19 óra) koncertjén a Binder Quartettel találkozhatnak a dzsesszkedvelők a Munkácsy Mihály Művelődési Központban. Meghívott vendég: Cseke Dániel (szaxofon).

Binder Károly állandó partnerével, Borbély Mihállyal – akivel a Londoni Jazz Fesztiválon kimagasló sikert elérve több lemezt is készített – alapított zenekart. Számtalan koncert után 2012 tavaszán két kitűnő tehetségű fiatal muzsikussal bővítették ki duó formációjukat: Benkó Ákos dobossal és Fonay Tibor basszusgitáros-nagybőgőssel. A zenekar Binder Károly kompozícióit játssza. A darabok izgalmas és eredeti zenei világba avatják be a hallgatót. Megalakulása óta a quartet számtalan koncertet adott, és négy CD-jük jelent meg (Retropolis II, Összegyűrt kottafejek, Old Dreams New Dimensions és Nevergreens címmel). A koncerten fellépő meghívott egyetemista vendégük egy tehetséges szaxofonos: Cseke Dániel.

A klub minden hónap utolsó péntekén várja a környékbeli, így a diósdi dzsesszkedvelőket is programjaira. A klub művészeti vezetője a mo9stani koncert fellépő művésze, a Tötrökbálinton élő Binder Károly Erkel Ferenc-díjas zongoraművészt, tanszékvezető egyetemi tanárt, dzsessz-zenész.

Belépő díj: 1500 Ft
Diákigazolvány felmutatása mellett ingyenes.

K. Z.

Fotó: Facebook