Két német tartományi parlamenti választás mellett helyhatósági választást tartottak március 14-én Diósd német partnertelepülésén, a Hessen tartománybeli Alsbach–Hähnleinban. A voksoláson az önkormányzatban legnagyobb frakcióval rendelkező CDU megőrizte első helyét.

A Baden-Württenbergben és Rajna-vidék-Pfalzban tartott tartományi parlamenti választáson a korábbinál gyengébben szerepelt Angela Merkel kancellár kormánypártja, a Kereszténydemokrata Unió (CDU). Baden-Württembergben a Zöldek, Rajna-vidék-Pfalzban a szociáldemokrata SPD nyerte a választást – ezzel mindkét párt megvédte az öt évvel ezelőtti győzelmét, sőt, a Zöldek még egy kicsit javítottak is a 2016-os eredményükön.

Partnertelepülésünkön helyhatósági választást tartottak március 14-én, melyen a polgárok a helyi önkormányzati testület, valamint Darmstadt-Dieburg járás tanácsának jövőbeni összetételéről döntöttek.

A CDU választási programja címszavakban

Mint az önkormányzat honlapjának híradásából kiderül, a korábbi voksolásoknál jóval többen döntöttek a levélbeni szavazás mellett, de természetesen a „klasszikus” módon is leadhatták voksaikat a polgárok a négy választási körzet szavazóhelyiségeiben, Alsbachban a Polgárok Házában és az Ifjúsági Központban, a sandwiesei Közösségi Házban, valamint a hähnleini Sport- és Kultúrteremben.

A március 14-i alsbachi helyhatósági választás eredménye

 

Sebastian Bubenzer polgármester

Partnertelülésünkön a Kereszténydemokrata Unió (CDU) megőrizte vezető helyét az önkormányzati testületben. Sebastian Bubenzer, a település polgármestere a voksolás lezárultát követően közösségi oldalán jelentette be: pártja, a CDU listája kapta a legtöbb szavazatot,így továbbra is ők alkotják az önkormányzati testület legnagyobb frakcióját.

K. Z.

midio.hu

Illusztrációk: Facebook

 

Címkék: #midióZoltán, Alsbach-Haehlein, CDU, Sebastian Bubenzer, választás