Február 1-jén rendezték meg a Törökbálinti Jazz Club nyitó koncertjét a Munkácsy Mihály Művelődési Központban. A frissen alakult klub mostantól minden hónap utolsó péntekén várja a környékbeli, így a diósdi dzsesszkedvelőket is programjaira.

A klub szervezője, Irk Réka a midio.hu-nak elmondta: a klub művészeti vezetőjének a Tötrökbálinton élő Binder Károly Erkel Ferenc-díjas zongoraművészt, tanszékvezető egyetemi tanárt, dzsessz-zenészt kérték fel; személye garancia arra, hogy a látogatók magas színvonalú, a dzsessz sokszínűségét bemutató koncertekre számíthatnak.

Az első, jótékonysági koncerten a dzsessz vezető hazai egyéniségei léptek színpadra, így a Binder–Borbély duó, a Binder Károly – Juhász Gábor duó, Elek István zenekara kiegészülve Gyárfás (Gyafi) Istvánnal, Varga Gábor, valamint Kelemen Angelika zenekara.

A további klubesteken a következő zenekarok lépnek fel: február 22-én a Kelemen Angelika Jazz Quartet (Kelemen Angelika, ének; Dorogi Ákos, zongora; Gayer Ferenc, nagybőgő; Jeszenszky György,dob) egész estés koncertjét hallhatják az érdeklődők. A 2004-ben alakult zenekar rendszeres fellépőnek számít a budapesti dzsesszklubokban. A zenekar tagjai mind a Zeneművészeti Egyetem Jazz Tanszakán diplomáztak, és felléptek már számtalan dzsesszfesztiválon, külföldön és Magyarországon egyaránt. Amerikai dzsessz-sztenderdek Kelemen Angelika hangjához illően, swing és blues stílusban szólalnak meg.

Február 22-én Kelemen Angelikát és quartetjét hallhatja a klub közönsége

Március 29-én az Elek István Quartet, míg április 26-án a Binder-Juhász duó lesz a vendég. Május 24-én a Binder Quartet lép a közönség elé, míg a tavaszi idény a Varga Gábor Quartet koncertjével zárul június 20-án. A klubban rendre bemutatkozási lehetőséget biztosítanak a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tehetséges diákjainak is.

Elérhetőség: https://www.facebook.com/TorokbalintiJazzClub

K. Z.

Kiemelt kép: Kelemen Angelika Jazz Quartet

Fotók: Facebook