Törökbálint igen színes zenei életének egyre meghatározóbb részét képezi a Fél Tíz JazzPops zenekar, mely január 17-én 19 órától lesz a Binder Károly és Irk Réka vezette Törökbálinti Jazz Klub évindító programjának vendége a Munkácsy Mihály Művelődési Házban.

A tíz főből álló együttes ízig-vérig a városhoz kötődik, hiszen alapító tagjai a helyi Szőnyi Erzsébet Zeneiskola tanárai. A négy fúvóson, három vonóson és zongora-bőgő-dob felálláson alapuló zenekar egyedi hangszer-összeállítása lehetővé teszi, hogy a saját, igényes hangszereléseken keresztül több zenei műfajt is képviselni tudjon. A Fél Tíz JazzPops nevéből és tagjainak sokrétű zenei ízléséből adódóan a könnyen befogadható jazz-standard-eken kívül műsorukban jól megfér egymás mellett a jazz és pl. Michael Jackson is.

– Kritikusaink talán azt mondanák, hogy keressük saját hangzásvilágunkat, de számunkra ez egy tudatos vállalás eredménye. Rendkívül élvezzük a műfaji sokszínűséget, hiszen így minden hangszer „főszereplővé” válhat” – foglalják össze ars poeticájukat.

K. Z.

Fotó: Facebook