A Média a Családért-díjat 2007-ben alapította a Képmás magazin és a Média a Családért Alapítvány. Az elismerést évente egyszer osztják ki, a tavalyi év jelölteiből kiválasztott győztesek január 30-án vehették át az elismerést munkájukért. 

A pénzjutalommal is járó Média a Családért-díjat Király Eszter újságíró kapta, az Én vagyok az apád blogon megjelent „Erősebb leszel, mert elfordul a tekinteted magadról” című interjúért.

“Férfiak, akik szerint felmenőnek lenni menő. Apák, szemben a felelősség Sötét Oldalával. Apák, akik akár egy Család nevű bolygón, akár Solo-ban nyomják, kihozzák a legjobbat magukból – mert a legjobbat akarják a gyerekeiknek.
Hisszük, hogy nem kell messzi-messzi galaxisokat járni, elég felderítő figyelemmel fordulni mindennapjaink férfijai felé, mert ott vannak bennük az Apák, akiket hajlamosak vagyunk hiányolni.
Talán néha droidnak érzik magukat, és megesik, hogy külsejük olykor a wookiee-két idézi – valójában azonban nem mások, mint hétköznapi, de korántsem mindennapi Jedik. Reméljük, nem az utolsók” – írja blogja bevezetőjében Eszter, majd következnek az őszinte beszélgetések, melyek közül az Uracs Miklóssal készített interjú nyerte el a zsűritől a szakmai fődíjat.

A nyertes interjú főszereplője gyermekeivel (Fotó: envagyokazapad.com)

Eszter blogja Facebook-oldalán köszönetet mondott a díjért, megható posztjából az is kiderül, hogy az 500 000 Ft-os pénzjutalom – döntése alapján – háromfelé oszlik: interjúalanya, Miki és családja is részesül belőle, valamint egy jótékony célt is támogat az összeg harmadával.

A Külhoni Média a Családért-díjat Csatlós Tünde és Trella-Várhelyi Gyopár kapta a Nőileg magazinban megjelent „Újrafércelt családok” című írásáért.

Az EMMI különdíját Füller Tímea vehette át „Magyola” című írásáért, melyben egy személyes élményt dolgoz fel. A megkapó történet a Family magazinban jelent meg.

Füller Tímea átveszi a díjat dr. Beneda Attila helyettes államtitkártól

Idén először videókategóriát is meghirdettek a szervezők, melynek győztese egy fiatal házaspár, Hamar Donát és Noémi lettek: “YouTube-csatornájukon tízezrek előtt beszélnek arról, hogy merjük felvállalni a nehezebb időszakainkat is, kilépve a közösségi oldalak mindig szuperboldog, ám legtöbbször ugyanennyire hazug világából” – írta róluk a 777blog.hu nemrég megjelent cikkében. Donát és Noémi vlogja elsősorban a 17-30 éves korosztályhoz szól, videóik őszinték, hitelesek és kiállnak a valódi értékek mellett.

A 2018. évi közönségdíj nyertese Herczeg Zsuzsanna lett „Magukra hagyott kisöregek – De hol vannak az unokák?” című írásával, melyben a fiatalok felelősségére hívja fel a figyelmet, hogy a törődést ne csak elvárják, de viszonozzák is szeretteiknek. “De ébresztő emberek! Fáradt vagy? Nincs erőd? Hát porold le a közös emlékeket, és azokból meríts erőt! Törődj vele! Mert a törődés mindennél többet jelent” – írja Zsuzsanna, és mi még hozzátennénk: törődj vele, amíg megteheted!

Szendéné Kiss Nóra

A kiemelt képen balról jobbra: Hamar Donát, Hamar Noémi, Füller Tímea, Király Eszter, Herczeg Zsuzsanna, Csatlós Tünde és Trella-Várhelyi Gyopár (Fotó: Média a Családért Alapítvány)

Címkék: Család, Média a családért díj