A Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezete járványügyi védekezés támogatására adománykampányt indít, amely során a támogatókat „Covid-harcos” ajándékokkal lepik meg.

A szervezet közleményéből kiderül: a koronavírus-járvány nyomán napjainkban jelentősen megváltoztak a vöröskeresztesek feladatai, illetve munkavégzési körülményeik, ezért a szervezet segítséget kér munkatársaik és aktivistáik védőeszközeinek biztosításához.

A szervezet Pest megyében számos hajléktalan-intézményt, átmeneti otthont, illetve utcai gondozó szolgálatot tart fent. Mintegy 75 munkavállalójuk dolgozik a Pest megyei csapatban a szociális segítségnyújtás, a gyermekvédelmi feladatok, segélyezési akciók, elsősegély-oktatás, -bemutatók és -vizsgáztatás, valamint a véradásszervezés területén. Az ő védelmük érdekében folyamatosan biztosítaniuk kell a védőfelszerelést és a fertőtlenítő szereket, amelyek komoly kiadásokat jelentenek számukra.

Ezeknek a kiadásoknak a fedezése érdekében adománygyűjtő kampányt indítanak – a nagylelkű támogatóknak limitált ajándékokkal szeretnék megköszönni a felajánlásaikat. Amennyiben az adományozó kitölti a mellékelt űrlapot és 2000 forint feletti összeggel támogatja a szervezetet, részére most szuper „Covid-harcos” maszkot, Superhuman nyakpasszt vagy fertőtlenítő “Hősvegyületet” küldenek.

midio.hu

Címlapkép: Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezete

Címkék: adománygygyűjtés, ajándékok a támogatóknak, Pest megyei vöröskeresztesek