A Nők Magyarországért Klub a nyáron tett közzé felhívást olyan nők elismerése céljából, akik a COVID-19 járvány idején bátran, kitartóan és példamutató módon helytálltak. Mint azt korábban megírtuk, éltünk a jelölés lehetőségével, és a kitüntetésre felterjesztettük Molnárné Nagy Marianna diósdi óvodapedagógust. A díjra végül több mint ötszáz jelölés érkezett, és szakmai testületek, valamint a klub alapítói választották ki azt a húsz jelöltet, akikre a közönség szavazhatott. Jelöltünk, Molnárné Nagy Marianna nem került a közönségszavazásra bocsátott jelöltek közé, de a Nők Magyarországért Klub levélben köszönetet mondott neki.  

„Úgy gondoljuk, hogy Ön példát mutatott szakmai elhivatottságban, kitartásban és emberségben.

Sajnálatos módon nem tudunk mindenkit díjazásban részesíteni és a kategóriáján belül közönségszavazásra bocsátott 5 jelölt közé pályázata most nem került be, azonban kérjük, fogadja őszinte elismerésünk és hálánk azért a munkáért és tevékenységért, amit a Covid-19 első hullámának idején végzett és végez azóta is a mindennapok folyamán” – írta a diósdi jelöltnek a Nők Magyarországért Klub.

A díjakat október 5-én adták át Budapesten, ünnepélyes keretek közt. Bár jelöltünk sajnos nem lehetett jelen, diósdi vonatkozása mégis volt a rendezvénynek, hiszen az egyik műsorvezető kisvárosunk lakója, Dizseri András volt. A Hír TV hírolvasója civilben a Pro Civitate – A Városért Egyesület elnökeként tevékenykedik Diósdért, a diósdiakért.

Novák Katalin

Balog Zoltán miniszterelnöki biztos, Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter, Szentkirályi Alexandra kormányszóvívő és a két műsorvezető: Földi-Kovács Andrea és Dizseri András

Az ünnepségen Novák Katalin, családokért felelős tárca nélküli miniszter, a klub elnöke azt mondta: olyan embereket ismertek el, akik a “frontvonalban harcoltak”, de nem kerültek reflektorfénybe.

„Ha valaki elveszíti a látását vagy a hallását, akkor más érzékszervei élesebbé válnak. A járványhelyzet alatt az emberek eltakarják a szájukat és az orrukat, azonban a szemüket, a fülüket és a szívüket nem. Ebben az időszakban tisztábban lehet látni, hallani és érezni, észrevenni a mindennapi hősöket” – fogalmazott Novák Katalin, és hangsúlyozta: a díjazottak betegekről, gyermekekről, idősekről gondoskodnak, ezek pedig  történelmi erények.

Elmondta azt is, hogy az ötszáz jelölt között nem igazán lehet rangsort felállítani, de egy szakmai zsűri kiválasztott közülük húszat, a fődíjak nyerteseiről pedig tizenkétezer szavazat döntött.

Molnárné Nagy Marianna azt mondta, neki már a jelölés is nagy öröm volt. Így írt akkor erről nekünk:

„Nagyon meglepett és meghatott a kisfilm. Megmondom őszintén először nem is tudtam végignézni a meghatottságtól, mert végig sírtam a kedves gondolatokat olvasva. Nem tudok mást mondani – minden munkatársam nevében – csak azt, hogy KÖSZÖNÖM.”

Meghatódott mindkét jelöléstől – Molnárné Nagy Marianna Gyermekekért Díjat kapott

Marianna óvó néni tehát most nem kapott Nők Magyarországért-díjat, de sorait olvasva nem kérdés, hogy megérte-e jelölni őt. A történet pedig itt még nem ér véget.

Molnárné Nagy Marianna ugyanis a Gyermekekért Díj kitüntettje lett Diósdon. A diósdi óvoda vezetője, Marianna egykori Maci csoportos óvodapedagógus-párja, Sánta Gáborné (Noémi néni) jelölte erre az önkormányzati elismerésre, a képviselő-testület pedig egyöntetűen megszavazta számára a díjat. A díjátadóról – melyre természetesen elkísérte két állandó kolléganője, Száraz Veronika óvodapedagógus és Nagyné Ványi Gabriella dadus néni – már beszámoltunk, arról azonban még nem, hogy Marianna néni a díjon kívül még egy meglepetést kapott. Az ünnepség napján ugyanis mostani és egykori Maci csoportos óvódásai várták őt az óvoda előtt szüleikkel együtt, hogy köszönetet mondjanak neki mindazért, amit értük, a gyerekekért tett és tesz.

Meglepetés! Marianna néni második otthona előtt a „Maci-családdal”

Köszönjük, Marianna néni!

 

Szendéné Kiss Nóra

midio.hu

A Nők Magyarországért Klub ünnepségén készült fotóért köszönet Dizseri Andrásnak.

További fotók: midio.hu

A cikkhez felhasznált forrás a Nők Magyarországért Díj átadásáról ide kattintva olvasható.

 

 

Címkék: Diósd, Nők Magyarországért Díj, Novák Katalin