A nagy melegben jól esik a fagylalt, s mi a családommal szinte bármennyit megennénk. Keresgéltem egy egyszerű, otthon elkészíthető, egészséges, adalékmentes fagyireceptet. Megtaláltam.

Banánfagyi

Mi kell hozzá? Egyszerű: csak banán. Hogy kell elkészíteni? Egyszerű: karikázd a banánt nagyon vékonyra és helyezd szépen egy műanyag dobozban egymásra. Tedd a fagyasztóba. Fontos, hogy megfagyjon, jobb, ha hagyunk neki egy éjszakát. Ha kivesszük, tegyük aprítógépbe, turmixoljuk össze: finom, krémes, habos fagyi lesz az eredmény.

Banánfagyi

Ez az édesség adalékmentes, beilleszthető a teljes értékű növényi étrendbe is.

További variációk:

  • Az apró magvas gyümölcsök a legegészségesebbek, így gyakran teszek bele áfonyát is.
  • Kávédarálóban aprítok sós mogyorót, majd a krémes fagyihoz dobom a turmixgépbe, még egy körre.
  • Csokis változathoz pedig egy kanál natúr kakaóport keverek hozzá.

A fagyi alapja a banán, de számos változata lehet még. Visszafagyasztanom még sosem sikerült, így nem tudom, az működik-e. Azt viszont tudom, hogy jelenleg leállás nélküli fagyigyárként működünk…

Körmendiné Szelp Vera 

Címkék: #midióVera, Édesség, Fagyi, Nyár