A nagy melegben jól esik a fagylalt, s mi a családommal szinte bármennyit megennénk. Keresgéltem egy egyszerű, otthon elkészíthető, egészséges, adalékmentes fagyireceptet. Megtaláltam.
Banánfagyi
Mi kell hozzá? Egyszerű: csak banán. Hogy kell elkészíteni? Egyszerű: karikázd a banánt nagyon vékonyra és helyezd szépen egy műanyag dobozban egymásra. Tedd a fagyasztóba. Fontos, hogy megfagyjon, jobb, ha hagyunk neki egy éjszakát. Ha kivesszük, tegyük aprítógépbe, turmixoljuk össze: finom, krémes, habos fagyi lesz az eredmény.
Ez az édesség adalékmentes, beilleszthető a teljes értékű növényi étrendbe is.
További variációk:
- Az apró magvas gyümölcsök a legegészségesebbek, így gyakran teszek bele áfonyát is.
- Kávédarálóban aprítok sós mogyorót, majd a krémes fagyihoz dobom a turmixgépbe, még egy körre.
- Csokis változathoz pedig egy kanál natúr kakaóport keverek hozzá.
A fagyi alapja a banán, de számos változata lehet még. Visszafagyasztanom még sosem sikerült, így nem tudom, az működik-e. Azt viszont tudom, hogy jelenleg leállás nélküli fagyigyárként működünk…
Körmendiné Szelp Vera
Címkék: #midióVera, Édesség, Fagyi, Nyár