Május 11–15. között rendezik meg a 24. Budaörs Fesztivált, mely a szervezők szándéka szerint minden korosztály számára élvezetes és színes programokat kínál az elektronikus zenétől a komolyzenéig, a képzőművészeti kiállításoktól kezdve a street salsán át a gyerekprogramokig, kerekasztal-beszélgetésig. A rendezők hat helyszínen várják az érdeklődőket a programokra.

A PostART Kulturális Színtérben Beck@Grecsó irodalmi estje és a Lázár Tesók koncertje nyitja meg az idei Budaörs Fesztivált. A szervezők minden évben örömmel hívnak meg meg fiatal, tehetséges zenekarokat, énekeseket: így idén fellép a Sorbonne Sexual, Felső Tízezer, és a Fülesbagoly Tehetségkutató verseny győztese, a Filc zenekar.

A Bohemian Betyars

Pillanatkép a 2018-as fesztiválról

Muzsikáló terek címmel akusztikus koncerteket hallgathatnak meg az érdeklődők Budaörs egyik legszebb terén, a Kálvária téren, ahol igazi fesztiválhangulat várja a közönséget: az elmaradhatatlan Kodachrome duo Simon és Garfunkel dalait, a Vodku fiai Cseh Tamás dalait hozza. A szombati szabadtéri nap meghívott előadói többek között Kárász Eszter és az Eszter-lánc mesezenekar, a Tűzmadarak utcaszínházi produkciója, a Belvárosi Betyárok, Danny Bain és Ágoston Béla, Áron András új zenekara, a Bohemian Betyárok, és a 30y. Idén is a Templom tér ad otthont a programoknak.

A képzőművészet kedvelőit is számos program várja

„A magyar mozi menő!” – így szól a Malter Filmfesztivál idei mottója. A vetítések idén szabadtéren, a Zichy major udvarán lesznek, ahol az alkotókkal is találkozhat a közönség. Ugyanitt lép fel a Jazz udvarban a Nagy Emma Quintet.

A kulturális kínálatot a képzőművészek jelenléte teszi teljessé: a Köztérben „Punks Not Dead” – Neil Wolstenholme kiállítása, a PostART-on a Ludvig Nemzetközi Művésztelep kiállítása, a Zichy Majorban két kiállítás is várja az érdeklődőket: a nagyteremben Elkezdtem, te fejezd be!, a kisteremben Tavaszi tárlat címmel.

A fesztivál háziasszonya: Szórádi Erika. Az összes program ingyenesen látogatható.

További infó: www.budaorsfesztival.hu

Facebook-oldal: https://www.facebook.com/BudaorsFesztival

midio.hu

Fotó: budaorsfesztival.hu, Facebook

Címkék: 24. Budaörs Fesztivál, Beck@Grecsó, film, gyerekprogramok, képzőművészet