Mint azt korábbi cikkünkben megírtuk, adománygyűjtést kezdeményeztek a diósdiak egy szerencsétlenül járt Zala megyei család megsegítésére. Horváthék háza október 23-án égett le Dióskálon, a tűzben mindenük odaveszett. Szombaton két – adományokkal teli – autó indult hozzájuk Diósdról. 

A lakhatatlanná vált épület. A családnak a helyi önkormányzat biztosít átmenetileg szállást.

Horváth István és felesége, Mónika gyermekeikkel együtt fogadták a küldöttséget. Gábor (18), Vera (17), Kristóf (12), Noel (5) és a 8 hónapos Zsombor nagyon örültek a ruháknak és játékoknak, szüleik pedig a tartós élelmiszereknek, háztartási eszközöknek.

Csomay András, a gyűjtés főszervezője elmondta: fontos hangsúlyozni, hogy a diósdiak azonnal, politikai nézetektől és pártállástól függetlenül fogtak össze “minden oldalról” és segítettek a “diós” nevű partnertelepülésükön hirtelen otthon nélkül maradt családnak. A küldöttség tagjaként Bogó László polgármester is ott ült az egyik adományokkal teli autóban, az azonban nem is került szóba a helyszínen, hogy ő Diósd polgármestere. Diósd Város Önkormányzata  bankszámlát is nyitott a Horváth család számára, melyre a továbbiakban is lehet adakozni, hogy a családnak mielőbb új otthona lehessen.

Horváthék nagyon örültek az adománynak

A szervezők a család nevében köszönik a segítséget az eddigi támogatóknak. A lista – szerencsére – igencsak hosszú. Az adakozók, akiket köszönet illet név szerint: Gordon Orsolya, Lukácsné Anita, Krebán József (a DVKPE elnöke), Sztanó Brigitta, Strausz Szilvia, Torcz Ágnes, Bogó László, Versits Istvánné Gabika, Vidáné Miklós Irén, Kővári Krisztina (Kövirózsa virágbolt), Tátrai Antalné Bori, Kósáné Varga Zsófia, Bitskey “BéCsé” Csaba, Macsotay Tibor (az Érdi Polgárőr Egyesület elnöke), Szerencsi Ádám, Béres Gizella, Mong Péter, Nagy Krisztina (Szent Gellért Gyógyszertár), Kandikó Rita, Szabó Eszter, Nagy Lászlóné Babi, Pálvölgyi Lívia, Balogh Attila, Hisnyay-Heinzelmann Béla, Horváth-Szulimán Tibor, Mezőfi László, Pálvölgyi Ferenc és Pálvölgyi Ferencné Ani.

A hatgyermekes család otthona a tűz után

Fotók: Csomay András

midio.hu

Címkék: Diósd