Családok Angyala-díjakat (Angelus Familiarum) adott át a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom. A megalakulásának 10. évfordulóját ünneplő civil szervezet rendezvényén azok vehették át az elismerést, akik „tevékenységükkel, életpéldájukkal a gyermekvállalás, a családalapítás fontosságát és boldogságát” képviselik a nyilvánosság előtt.

Skrabski Fruzsina, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom elnöke arról beszélt, hogy a szervezet célja a gyerekvállalással kapcsolatos nemzeti minimum megteremtése, amihez az kell, hogy eloszlassák az emberek ezzel kapcsolatos félelmeit, és így megszülethessenek a kívánt gyerekek. Szeretnék, hogy a következő években több 1000 önállóan működő, helyi szervezete legyen a mozgalomnak. A mozgalom vezetői a 10 évente odaítélendő díjakon túl okleveleket adtak át a szervezet számos egykori és jelenlegi munkatársának, támogatóinak, jótevőinek.

Az ünnepségen mutatták be Borsody István dokumentumfilmjét, amiben a mozgalom mellé álló meghatározó személyiségek mondják el a gondolataikat családalapításról, gyermeknevelésről, az alapítvány munkájáról. Az MTVA archív felvételeit is felhasználó filmben megszólal Kopp Mária, a mozgalom létrehozója, a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Magatartástudományi Intézetének egykori igazgatóhelyettese, akinek az a megállapítása, hogy „a magyar családok több gyermeket szeretnének, mint amennyi aztán megszületik”, a mozgalom jelmondata lett.

Családok Angyala-díjat ítéltek oda:

Bagdy Emőke klinikai szakpszichológusnak;

Balog Zoltánnak, az Emberi Erőforrások Minisztériuma volt vezetőjének;

Böjte Csaba ferences szerzetesnek;

Csehi Mariannának, a Hungaropharma kommunikációs és marketingvezetőjének;

Kiss Gergő háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázónak;

Lovasi András előadóművésznek;

Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkárnak;

Oberfrank Pál színész-rendezőnek;

Odor Andrea országos vezető védőnőnek;

Pál Ferenc katolikus papnak, mentálhigiénés szakembernek;

Révész Bálintnak, a K&H Bank HR-főosztályvezetőjének;

Szabó Zoltánnak, a British Telecommunications ügyvezető igazgatójának;

Szűcs Édua grafikusnak és

Velkey Györgynek, a Bethesda Gyermekórház főigazgatójának.

midio.hu

Forrás: mti.hu

Fotó: haromkiralyfi.hu

Címkék: Böjte Csaba, Család