Június 9-én egy közös eljárás keretében zajlottak a helyi önkormányzati és nemzetiségi, valamint az európai parlamenti választások. Diósdon 3 polgármesterjelölt és 33 képviselőjelölt indult a helyi önkormányzati választáson, kérve a választók bizalmát. (Tájékoztató cikkünk ide kattintva olvasható.) A jogerős eredményre még várni kell, azonban az már bizonyos, hogy Spéth Géza, Diósd jelenlegi polgármestere nem folytatja városvezetőként. Az alábbiakban Gordon Orsolya írását közöljük, melyet Diósd legnagyobb létszámú online közösségi platformján – a Diósdon Hallottam Facebook-csoportban – osztott meg. 

Álljon meg a menet!

Diósdnak változásra volt szüksége, egy új szemléletre, egy fiatalabb lendületre, ez kétségtelen.
Most van remény rá, hogy ezt megkapja.

De kérem, köszönjünk el úgy a régi, illetve regnáló vezetéstől, hogy az méltó legyen hozzájuk és hozzánk is.

Vitathatatlanok Spéth Géza érdemei, már akkor polgármester volt Diósdon, amikor még a térképen sem tudtátok volna megmutatni, hogy hol van a település, mert a csattogós lepkével szaladgáltatok az óvodai udvaron, valahol Budapesten vagy vidéken.
Megérdemelte a díszpolgári címet is, csak nem akkor, és nem így.
Követett el hibákat is, ránkszabadította azt az „embert”, és teret adott neki.
Harminc egynéhány év alatt követ el az ember hibákat.
Védem és tisztelem mint embert, aki régi diósdi, akinek ismertem a szüleit, aki sokat tett a városért és lakóiért.

Nem ezt érdemli Bogó László sem, aki egy ciklust vezetett Diósdon mint polgármester, ami munkájának csak töredéke, mert egész élete Diósd közösségi szolgálatában telt, telik, remélem.

Gondoljatok csak bele, ti is jöttetek valahonnan…Hogy esik az nektek, amikor hazamentek, és látjátok, hogy a régi tősgyökeres tenniakarókat ekézik az új beköltözők? Megvéditek őket, ugye?

Én, a magam nevében, köszönök mindent az eddigi városvezetésnek, mindegyik ciklusban volt jó is, erre fogok emlékezni, és jó munkát kívánok a következő városvezetésnek!

Segítsük az új városvezetést, ne a régit ekézzük!

Maradok tisztelettel,
Gordon Orsolya

Borítókép: Diósd központja egy héttel a választás előtt, a június 2-i úrnapi körmenet után / Fotó: Diósd Hittan

midio.hu 

 

 

Címkék: Diósd, önkormányzati választás, választás, vélemény