Galovtsik Gábor Diósdon élő fotóriporternek nyílik kiállítása szeptember 8-án 9.30-kor a Pákozdi Katonai Emlékparkban. A Civil szemmel címet viselő tárlatot Féner Tamás fotóművész nyitja meg.

 Galovtsik Gábor 1976-ban végzett a MÚOSZ újságíró-iskolának fotóriporter szakán. Szinte egész életében a katonai sajtóban dolgozott (Néphadsereg, Magyar Honvéd, honvedelem.hu), de sűrűn jelentek meg képei a civil lapokban is, így a Magyar Hírlapban, HVG-ben, a Népszabadságban, a Reformban és a Hócipőben is. Rendszeres résztvevője volt a Sajtófotó pályázatnak, ahol 1999-ben megnyerte az Év legjobb fotója közönségdíjat.

Galovtsik Gábor

Néhány éve óta immár nyugdíjasként szemléli kamerája optikáján keresztül a világot. A mostani kiállítás előzményeiről a fotós a midio.hu-nak elmondta: „Görög István, a Katonai Emlékpark ügyvezetője látta a 27 év 27 kép című Facebook- bejegyzésemet, és megkeresett, lenne-e kedvem egy kiállítást rendezni a KEMP-ben Pákozdi Katonai Emlékparkban. A kiállítás azért kapta a Civil szemmel címet, mert azon kevesek közé tartozom, akik még sorkatonák sem voltak, annak ellenére, hogy munkásságom szinte teljeséggel a honvédelemhez kapcsolódik. Nem életműkiállításról van szó, csak a kedvenc képeimből válogattam ki egy csokorra valót. Külön öröm számomra, hogy Féner Tamás Kossuth-díjas fotóművész nyitja meg a tárlatot.”

Az első szabad tüntetés a Hősök terén (1990)

 

Gripenek az égen

 

Puskás Öcsi, Zwack Péter és Tasnádi Péter egy jótékonysági rendezvényen

 

A kiállítást Féner Tamás fotóművész nyitja meg

A kiállítás október 4-ig tekinthető meg a Katonai Emlékpark nyitvatartási idejében, naponta 10–18 óra között.

(Galovtsik Gábor néhány képét már közöltük a midio.hu, itt nézhetők meg.)

K. Z.

midio.hu

Nyitókép: A pákozdi csata

 

Címkék: fotókiállítás, Galovtsik Gábor, Katonai Emlépark, Pákozd