Hagyományteremtő munkareggelit tartott Törökbálinton választókerülete polgármestereivel dr. Aradszki András országgyűlési képviselő. A találkozón többek közt a zajterhelésről, valamint a települések nevelési intézményeinél dolgozók bérrendezésének szükségességéről volt szó. A beszélgetésen Diósd, Pusztazámor, Sóskút, Tárnok és Törökbálint polgármestere vett részt, Érd első embere távol maradt.

A kereszténydemokrata politikus az erdmost.hu portálnak nyilatkozva két fontos témát emelt ki a január 22-ei munkareggelin elhangzottak közül. Az egyik a településeket érintő zajterhelés, a másik a települések által finanszírozott oktatási, nevelési intézmények dolgozóinak bérkérdése.

A résztvevők megállapodtak abban, hogy harmonizált megközelítést alkalmaznak a zajterheléssel kapcsolatban. A közös célokat hangsúlyozva, más agglomerációs szövetségekkel, partnerekkel összefogva igyekeznek hosszú távú, hatékony megoldást találni a problémára.

A találkozó résztvevői

A települések oktatási, nevelési intézményeinél dolgozók bérrendezését illetően Aradszki András elmondta: tájékozódnia kell még e témában. Nem biztos, hogy minden település költségvetése fedezetet biztosít a bérek növelésére, valószínűleg az állami támogatás növelésére lesz szükség. A képviselő ígéretet tett a településvezetőknek, jelezni fogja a Pénzügyminisztérium felé a problémát.

Az országgyűlési képiviselő arról is beszélt, hogy a 2020-as év jól kezdődik a választókerület települései számára. Diósdon nyolc tantermes iskolabővítés valósulhat meg a kormány döntése értelmében. Jelentős támogatást kaptak év elején a civil szervezetek szinte mindegyik településen. Sóskút és Pusztazámor egyházközsége támogatást kapott templomfelújításra, és a Modern Falu Program keretében rendőr szolgálati lakások, illetve járdák megépítésére érkezik forrás.

Aradszki András hangsúlyozta: Folytatódik az elmúlt ciklusban elkezdett munka; „az a közös dolgunk, hogy az itt élők életkörülményeit, a települések életképességét erősítsük és javítsuk”. A képviselő jelezte: úgy látja, szükség van a térség polgármestereivel szervezett találkozókra, így negyedévente megszerveznek egy-egy összegző-értékelő, illetve az újabb problémákat terítékre vevő megbeszélést.

midio.hu

Forrás (szöveg és kép): erdmost.hu, Facebook