Súlyos betegség után elhunyt Natta Antal, Diósd Díszpolgára. Életének 73. évében, március 15-én délelőtt, otthonában érte a halál.

Natta Antalnak az elmúlt négy évtizedben végzett áldozatos közösségi munkájáért, Diósd múltja kutatásának elősegítéséért, a hagyományok ápolásáért tavaly novemberben adományozott díszpolgári címet a képviselő-testület, így ő lett városunk 14. díszpolgára.

A Diósd Díszpolgára cím átadásakor, november 16-án Natta Antal elérzékenyülve köszönte meg a kitüntetést:

„Legelőször is köszönöm a városnak, köszönöm a város vezetésének, köszönöm az előterjesztőknek a díjat! Amikor a polgármester úr átadta nekem a határozatot és az indokolást, két gondolat fogalmazódott meg bennem: Az egyik: hogyan hasonlítható össze a díjam édesapám, Natta Ferenc közéleti teljesítményével, hiszen ő is díszpolgára Diósdnak. Negyven évet töltött el aktívan a helyi közéletben, egészen a rendszerváltásig; közéleti munkája egyik legsikeresebb eredményének a falunk és Alsbach–Hähnlein német település között létrejött együttműködést tartotta. Amíg egészsége bírta, mindig nagy örömmel fogadta ottani barátait és személyesen is részt vett a közös rendezvényeken. A következő gondolatom az volt, hogy miért pont én kaptam a díjat, hiszen a diósdi anyakönyvek feldolgozása és a honlap létrejötte egy csapat munkája volt, és ez még ma is így van…”

Natta Antal búcsúztatásának időpontjáról a későbbiekben dönt a család.

(A díszpolgári cím átadásáról a Diósd új díszpolgára: Natta Antal című tudósításunkban számoltunk be.)

Frissítés: Natta Antal temetése március 26-án kedden 15 órakor lesz a diósdi temetőben. (Forrás: Diósd Online)

K. Z. 

Fotó: archív

 

 

Címkék: Diósd, díszpolgári, Natta Antal