A Székesfehérvári Egyházmegye Élni TELJESEN Jó címmel országos életvédelmi napra hív mindenkit korosztálytól és életállapottól függetlenül. Az egész napos, ingyenes programot 2023. november 18-án, szombaton kerül rendezik Székesfehérvár belvárosában.

Családtervezés, hivatás, a közösségek megtartó ereje, párválasztás, pornográfia, abortusz, önismeret, öngyilkosság, barátság, tisztaság, szenvedélybetegség, kiút a krízisekből. Ilyen témákkal várják Székesfehérváron a felnőtteket és a középiskolás fiatalokat az országos életvédő nap szervezői. A résztvevők kerekasztal-beszélgetések, tanúságtételek, workshopok keretében szerezhetnek információt, míg az általános iskolásoknak a cserkészek, a legkisebbeknek pedig pedagógusok készülnek a korosztályuknak megfelelő programokkal: kézműveskedés, bábelőadás, mese és játék várja majd a gyerekeket.

A szervezők mindenkit szeretettel várnak november 18-án: fiatalokat, idősebbeket, egyedülállókat, házasokat, családosokat, papokat, pedagógusokat, egészségügyi dolgozókat. A program 9–16 óra között több helyszínen párhuzamosan zajlik, majd a Bazilikában szentmisével zárul. A felnőtteknek szóló programon tanúságot tevők Olaj Anett, az abortusz.hu honlap létrehozója, Korom József és Kata, örökbefogadó házaspár, valamint Csókay András világhírű idegsebész és felesége lesznek, a kerekasztal-beszélgetések moderátora Keresztes Ilona. A helyszínen megtekinthető lesz a Szent Janka kiállítás és a Meg nem született gyermek szobra, mely a világ minden táján segített már édesanyáknak és családjaiknak a múlt sebeinek feldolgozásában.

Felnőttek programja – Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház; ugyanitt párhuzamosan: óvodások és általános iskolások programja

Fiatalok (14-18 évesek) programja – Ciszterci Szent István Gimnázium

A program ingyenes, regisztrálni ide kattintva lehet.

midio.hu

 

Címkék: életvédő nap, élni teljesen jó, Székesfehérvár