Ferenc pápa 2019. június 1-jén Erdélybe látogatott és Csíksomlyón mutatott be szentmisét. Gieszer Richárd fotóit osztjuk meg erről a napról. 

„Az időjárási körülmények miatt tegnap autóval kellett mennem: két óra negyven percen át. Isten ajándéka volt: csodás tájat láttam, amilyet még sosem láttam. Keresztülutaztam egész Erdélyen: lenyűgöző szépség! Sosem láttam ehhez foghatót! És ma, amikor Balázsfalvára mentünk, ugyanaz: gyönyörű, gyönyörű, gyönyörű! Ennek az országnak a tája. Köszönetet mondok az esőnek is, amely rákényszerített, hogy így és ne helikopterrel utazzam, hogy közelebb kerüljek a valósághoz.

A második dolog: tudom, hogy némelyiktek hívő, mások nem annyira, de szeretném mondani a hívőknek: imádkozzatok Európáért, imádkozzatok Európáért, az egységért! Hogy az Úr adja meg nekünk a kegyelmet! A nem hívőknek pedig: kívánjátok a jó szándékot, a szív jókívánságát, a vágyat, hogy Európa visszatérjen az alapító atyák álmához! Köszönöm! Nagyon köszönöm!” (Ferenc pápa, 2019. június 2.)

Fotógalériánk FB oldalunkon is megtekinthető (katt ide).

Az idézet forrása: Magyar Kurír

Fotók: Gieszer Richárd

Címkék: Csíksomlyó, Erdély, Ferenc pápa