Hagyományőrző helytörténeti séta, kikapcsolódás és értékes kulturális program a család minden tagjának. Ez a MiDió Mesés Séta, szeptember első vasárnapján: idén szeptember 3-án, délután 16 órától.  

Érdeklődsz Diósd múltja, történelmi, kulturális értékei iránt? Örülnél, ha a gyermeked is hallana ezekről? Szívesen eltöltenél egy kellemes délutánt-estét, amikor a család minden tagja jól érzi magát? Akkor gyere el szeptember 3-án, vasárnap délután a MiDió 4. mesés sétájára!

A MiDió Egyesület elkötelezett Diósd kultúrájának és hagyományainak ápolása, a helyi emlékek és kulturális értékek megőrzése, továbbadása mellett. E célból hoztuk létre 2018-ban a MiDió (Mi Diósdunk)  – Egy lap, nem csak diósdiaknak honlapot, azaz a midio.hu-t. Valljuk, hogy lakóhelyünk számos olyan értékkel rendelkezik, melyről beszélni kell, melyeket meg kell mutatnunk a fiatalabb generációnak, hagyományokat és gyökereket adva ezzel számukra.

Diósd, ahol Gellért püspök utolsó szentmiséjét mondta, és közelgő vértanúhalálát megálmodta. Diósd, ahol Magyar Gyula növénynemesítő, számos őszibarackfajta és a diósdi félpapírhéjú mandula nemesítője élt és munkálkodott. Diósd, ahol… Gyere és hallgasd meg, mit mesél idén a MiDió Mesés Sétát vezető Péter Szilvi idegenvezető (a borítóképen) Diósdról!

Az idei program 16 órakor indul a Tó utca 35. szám elől. Az előző évekhez hasonlóan egy helytörténeti élménysétával kezdünk, mely most a Kápolnakertbe vezet majd, és idén is a Fricska zenekar kísér bennünket!  A sétán kismotorral, biciklivel, rollerrel, babakocsival is részt lehet venni, tehát senki ne maradjon otthon, szeretettel várjuk a családokat a kisgyerekeketől a dédszülőkig! A városközpont nevezetességeinek megtekintése után bemegyünk a katolikus templomba, ahol egy kis meglepetéssel készülünk: szeretnénk felköszönteni egy jubiláló házaspárt, akik 50 évvel ezelőtt itt, ebben a templomban kötöttek házasságot. A köszöntésnek mindenki részese lehet, aki velünk tart vasárnap.

A séta után a Gárdonyi-kertbe vezet az utunk, ahol szomjunkat szörppel olthatjuk, éhségünket pedig a Diósdi Kiskifli frissen sült pogácsájával csillapíthatjuk. A gyerekeket Rásó Ica kézművesasztala, valamint Keményné Pap Szilvi és Kemény Kornél népi játszóháza  – azaz a Ciróka játszókert – várja, a kellemes zenéről a tavalyi évben nagy sikert aratott Zoller–Paszternák duó gondoskodik. Mivel ez a nap a MiDió honlap 5. születésnapja, a torta sem maradhat el. Akik eljönnek, idén is kóstolót kaphatnak a ZsuzsiSüti cukrászműhely által elkészített és felajánlott MiDió-tortából, mely Diósd hagyományaihoz kapcsolódó ízekből (őszibarack, dió, mandula) készül. Programunk előkészítésében és lebonyolításában folyamatos segítséget nyújt a diósdi Német Hagyományőrző Egyesület, amit ezúton is köszönünk.

A rendezvény idén is ingyenes, mindenkit szeretettel várunk! Kérjük, hogy részvételi szándékod a FB-eseménynél, ide kattintva jelezd.

MiDió Egyesület

 

Cikkeink az előző évi MiDió mesés sétákról:

Hála és köszönet! Ilyen volt a MiDió mesés sétája

Igazi közösségi hangulat a MiDió idei mesés sétáján és születésnapján

III. MiDió Mesés Séta: Az összetartozás érzése közös erőnk e zűrzavaros világban

Támogatóink:

Diósdi Kiskifli pékség

ZsuzsiSüti cukrászda

További támogatók: Német Hagyományőrző Egyesület, Diósd Város Önkormányzata (helyszín biztosítása), Kék Géza Közösségi Ház és Könyvtár, Diósdi Római Katolikus Plébánia (Szent Gellért-templom és kápolna)

 

 

Címkék: Diósd, MiDió mesés séta