Exkluzív kalandtúrát szervez a Magyar Katolikus Egyház, a Magyarországi Református Egyház és a Magyarországi Evangélikus Egyház. Vállalkozó szellemű fiatalok csoportjai országszerte arra szánják három napjukat, hogy másoknak segítsenek.

A 72 óra kompromisszum nélkül egy szociális önkéntes akció, amelyet a három történelmi keresztény egyház szervez. Az akció Magyarország fiatalságát hívja közös összefogásra, hogy együtt tegyenek másokért. Országszerte fiatalok kisebb-nagyobb csoportjai három napon, azaz 72 órán keresztül teljesítenek közhasznú feladatokat: intézmények, játszóterek felújítása, erdőtakarítás, szociális segítségnyújtás, kulturális műsorok szervezése különböző közösségeknek, például fogyatékkal élőknek, árva gyerekeknek, időseknek.

„Az önkéntesség olyan tevékenység, amelyet a személy szabad akaratából, egyéni választása és motivációja alapján, a pénzügyi haszonszerzés szándéka nélkül végez más személy, személyek vagy a közösség javát szolgálva.”

A 72 óra célja az, hogy a fiatalokat, elsősorban a középiskolás és az egyetemista korosztályt meghívja, hogy ezen a hétvégén tegyék szabaddá magukat arra, hogy segítsenek ott, ahol szükség van rá.

A cél felhívni a társadalom figyelmét a fiatalok erejére, elkötelezettségére, lelkesedésére, segítőkészségére. Ezenkívül pedig, hogy a résztvevő fiatalok megtapasztalják: együtt nagy dolgokra képesek, és hogy segíteni másoknak szabadon, nagyszerű érzés és nagy ajándék.

Az alábbi két helyszínre és feladatokra még keresik a résztvevőket. Mindössze 5-5 főre lenne szükség ahhoz, hogy ez a két szuper projekt megvalósulhasson. Csapatokat és egyéni jelentkezőket is fogadnak, akik péntek délutántól vasárnap délutánig ráérnek. Elsősorban 18 és 35 év közöttieket keresnek, de minden segítő szándékú, jó teherbírású jelentkezőnek örülnek.

Rahó, Kárpátalja (útlevél szükséges) – egy festői helyen lévő gyermekotthonban magyar népdalok tanítása és játék, kézműveskedés az ott lakó gyerekekkel.

Parajd, Erdély – takarítás és felújítás Csaba testvér egyik gyermekotthonában.

Az utaztatás megoldott, a szállásról és az étkezésről pedig a vendéglátók gondoskodnak, így az önkénteseknek tényleg csak az idejükre van szükség és cserébe – amellett, hogy jót tesznek – nagy élményekkel gazdagodhatnak.

Jelentkezés: darvas.marton@72ora.hu, +36304752407

midio.hu

Címkék: Önkéntesség