Szülői kezdeményezésre gyűjtés indult a diósdi általános iskola udvarainak rehabilitációjára; a szervezők kérik, hogy az iskolába járó gyermekek családja –  legalább egy jelképes összeggel  – támogassa a projektet.

A diósdi iskola diákjainak létszáma – két telephelyen: a Gárdonyi utcai „nagyiskolában” és a Petőfi utcai „kisiskolában” összesen – 800 fő felett van. A júniusban indított gyűjtésre július végéig 21 befizetés érkezett. A gyűjtést szervező szülők kérik, hogy mindenki anyagi lehetőségeihez mérten – de legalább egy jelképes összeggel – támogassa az iskolaudvarok szépítését, hiszen mindez az odajáró gyermekek érdeke.

„Természetesen tisztában vagyunk vele, hogy nem minden család engedhet meg magának ilyen anyagi áldozatot az évkezdés előtt, ahogy az is biztos, hogy ismét lesznek adományozók, akik nagyobb összeggel fogják támogatni a projektet. Annyi a kérésünk, hogy minden család akár egy jelképes, ezer forintos összeg elutalásával jelezze, hogy támogatja a kezdeményezést.”

Segíteni az iskola alapítványának történő utalással lehet.

Juglans Regia Alapítvány

Bankszámlaszám: 64800042-10406919

Közlemény:„ Adomány – Kisiskola udvar” vagy „Adomány – Nagyiskola udvar”

 

A szervezők magánszemélyek felajánlásai mellett cégek adományait is köszönettel fogadják, erről az alapítvány igazolást ad. (A támogatási összeg 20%-a leírható költségnek, és a 80% után kell TAO-adót fizetni, hiszen az iskola alapítványa közhasznú.) Az udvarok balesetmentessé tételéhez fizikai segítségre is szükség van, erre is várják a jelentkezőket.

Bővebb információ a diosdiszulo@gmail.com e-mail címen kérhető.

midio.hu

Borítókép: A kisiskola udvara, a gyűjtésből eddig megvalósult játszótéri elemmel / Forrás: Morácz Petra

 

 

 

 

 

 

Címkék: adománygygyűjtés, Diósd, Iskola, Iskolaudvar