Az Érdi Jazz Klub következő koncertjét a hónap utolsó szerdáján, azaz március 29-én 19 órától rendezik az érdi Poirot Belga Étterem & Sport Pubban. Fellép az Antal Gábor Trió.

 Antal Gábor jazz-zongorista, zeneszerző, tanár 1984-ben született Pécsen. 6 évesen kezdett zongorázni. Első tanára édesapja, Antal József volt. Alapfokú zenei tanulmányait a Tamási Lajtha László Zeneiskolában végezte, majd a Pécsi Művészeti Szakközépiskolában tanult tovább Forgó György növendékeként. Ezt követően felvételt nyert a Bartók Béla Szakközépiskolába, ahol Ábrahám Mariannál tanult. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen diplomázott 2007-ben Hargitai Imre tanítványaként. Rév Lívia nemzetközi mesterkurzusain több alkalommal vett részt itthon és Franciaországban. Klasszikus zenei tanulmányaival párhuzamosan jazz-zongorát is tanult Binder Károly, Nagy János és Sárik Péter vezetésével. 2016-ban alakult saját együttese, az Antal Gábor Trió, mely nemcsak hazánk egyik kiemelkedő jazz-formációja, de nemzetközi sikerekkel is büszkélkedhet.

A trió 2016-ban alakult Budapesten. ‘Whirl’ című lemezük – melyen nyolc saját kompozíció hallható – a következő év elején jelent meg. Szerzeményeikben a változatos zenei stílusok, progresszív dallami, harmóniai és ritmikai megoldásokkal vegyülnek, és mindegyikben tetten érhető a kortárs jazz hangulata. 2017 nyarán a zenekar megnyerte a kolozsvári Jazz in the Park Nemzetközi Versenyt. Egy héttel később a Budafoki Pincejárat Tehetségkutató közönségdíjasa lett. 2017 őszén a trió bejutott a Magyar Jazz Szövetség jazzkombó versenyének döntőjébe, ahol különdíjat nyert. A zenekar 2018-ban a Művészetek Palotája meghívására fellépett a Jazz Showcase Fesztiválon és ugyanebben az évben megkapta az NKA Hangfoglaló Program támogatását. A trió a 2018-as Laureate World-Jazz Verseny extra különdíjasa és meghívást nyert a hollandiai Amersfoort Jazz Fesztiválra. 2019 őszén jelent meg a zenekar második, „Storm Dance” című stúdiólemeze, illetve ebben az évben a zenekar kimagasló szakmai tevékenységéért megkapta a Hangvilla-díjat is. A trió lemeze a napokban jelenik meg, így valószínűleg az érdi közönség lemezbemutató részese lehet.
Egykis ízelítő a trió repertoárjából:

A zenekar tagjai: Antal Gábor – zongora, Molnár Mátyás – dob, Szentgallay György – basszusgitár.

Szentgallay György

Antal Gábor

Fecske Ákos

 

Egykis ízelítő a trió repertoárjából:

 

Érdemes asztalt vagy széket foglalni a koncertre. A szervezők javasolják, hogy aki a inkább a koncertre nagyon kíváncsi, a zenekarhoz közeli asztalhoz kérjen helyet, akik pedig beszélgetni szeretnének, inkább a távolabbi részekre kérjenek asztalt.

Asztalfoglalás: +3670 883 51 22
Helyszín: Érd, Szegfű u. 24.
Étlap: https://poirotpub.hu/etlap/

Részlet az Érdi Jazz Klub legutóbbi koncertjéről: https://www.facebook.com/poirotbelgasorozo.poirotpub/videos/2787901104673910

A koncertről és az együttesről ezen, ezen és ezen az oldalon lehet  tájékozódni.

K. Z.

midio.hu

Fotó: az együttes honlapja

Címkék: #zoltánmidio, Antal Gábor Trió, Érdi Jazz Klub, jazz, Poirot