Augusztus 16-án, szerdán az ünnepélyes megnyitóval kezdődik és 21-én zárul a százhalombattai 30. Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál, melyen ez évben ismét itt lehetnek a külföldi táncegyüttesek. A szűkebben vett „táncos” programok mellett számos más kulturális eseményen is részt vehetnek az érdeklődők. A fesztiválra érkezett indiai táncosok az augusztus 19-i diósdi Szent István-napi rendezvényen is bemutatkoznak. (A részletes program és információk itt olvashatók.)

Az idei, jubileumi rendezvényre Brazíliából, Észak-Macedóniából, Horvátországból, Indiából, Lengyelországból, Szerbiából és Szenegálból érkeznek táncosok és zenészek, akik mellett természetesen a magyarok is bemutatják a saját táncaikat.

Jóllehet a Summerfest továbbra is egy táncközpontú rendezvény, de azért más műfajok is megjelennek a kínálatban. A már szokásosnak tekinthető koncertek mellett ezúttal egy új elemmel is bővül az esemény, a Hét nap, hét színházi est című program keretében minden nap egy-egy hazai színházi társulat mutatkozik be a közönségnek.

Többek között a Turay Ida Színház, a Fitos Dezső Társulat, a Duna Művészegyüttes, a Forrás Néptáncegyüttes Független Színház, Berecz András, illetve Pirog Zsófi FlamenCorazónArte táncszínháza. Míg a zenei produkciók közül érdemes kiemelni a 100 tagú Cigányzenekar, a Ferenczi György vezette Rackajam, vagy épp Lukács Miklós cimbalomművész koncertjét.

Mindezeken túl pedig táncoktatás, kézműves foglalkozások, kirakodóvásár és buli várja a kilátogatókat, az egyébként nem csak Százhalombattán, hanem Szigetszentmiklóson és Tökölön is.

midio.hu

Forrás: summerfestbatta.hu, erdmost.hu

Címkék: 2023, folklórfesztivál, néptáncgála, Summerfest, Százhalombatta