Ma 4 éve, hogy a Diósdi Kiskifli pékség hatalmas érdeklődés közepette megnyitotta ajtaját a vásárlók előtt, és azóta is töretlen népszerűségnek örvend a diósdiak körében. Nem véletlenül!

Jó hely ez a Diósd, de egy pékség azért nagyon hiányzik! Vajon emlékszik még valaki első cikkeink egyikére? Három hónappal honlapunk indulása után született a fenti írás, és utólag kiderült, valamikor ez idő tájt egy diósdi házaspár szívében megszületett a vágy egy kézműves pékség iránt. A vágyat pedig tettek követték, és a következő nyáron egy FB-poszttól volt izgatott egész Diósd…

Újra lesz pékség Diósdon! írtuk ekkor, és örömünk határtalan volt, mert benne volt a levegőben, hogy valami igazán különleges van készülőben Diósdon!

 

És eljött a várva várt nap, a nyitás ideje. Volt egy álmom… Megnyílt a pékség Diósdon! írtam 2019. november 6-án, és ma, 4 évvel később is ugyanolyan hálával tölt el, hogy itt van ez a varázslatos kis hely, és megmutatja mindenkinek, hogyan lehet apró lépésekkel – jó kenyérrel, egy finom kávéval és sütivel, gyerekkorunkat megidéző ízekkel és illatokkal, mindig gyönyörű dekorációval és berendezéssel, kedves figyelmességekkel  – szebbé tenni a világot.

Megkérdeztem Villőt, mi van a szívükben a születésnapon.

„Egyetlen gondolat a hálánk. Olyan fantasztikus érzés, hogy így szeretnek minket a diósdiak.

És annyira jó látni, mikor ülnek kint a ház előtt a napsütésben és kávéznak, vagy betérnek hozzánk a laptoppal dolgozni, hogy jönnek ovi után a gyerekek pöttyös kekszet kérni, hogy a kisbabás anyukák nálunk találkoznak, és van mikor 3-4 babakocsi parkol a ház előtt édesen alvó babucikkal, hogy a környékbeli kutyák legnagyobb kedvence a mi sajtos pogácsánk, hogy az idősek otthonából átjárnak sütizni a nénik, hogy a vásárlóinkat név szerint ismerjük, és hogy mások is örülnek, ha szépek a virágaink.

Rengeteg szeretetet kapunk az itt lakóktól és rettentő hálásak vagyunk érte!”

Isten éltessen sokáig, Diósdi Kiskifli! Szívből kívánjuk, hogy maradj meg ilyennek, amilyen vagy, és maradj meg sokáig Diósdnak! Hogy példád legyen ragadós a diósdi vállalkozók körében, és szülessen még sok ilyen lélekből jövő, szeretettel üzemeltetett kis bolt, mert ez az, amire szükségünk van! Úgy kell, úgy hiányzik ez a hozzáállás, amit képviselsz, mint egy falat kenyér… Bár kenyérből  – a jó kenyérből!  – hála Istennek 4 éve már nincs hiány Diósdon.

 

Sz. K. N.

Fotók: Diósdi Kiskifli és MiDió

 

 

 

Címkék: #midióNóri, Diósd, Diósdi Kiskifli, Pékség, Születésnap