Az elmúlt évben a pandémia ellenére sokan vettek részt a Közlekedik a család közlekedésbiztonsági vetélkedőn, amelyet a koronavírus-járvány két hulláma között, a védelmi szabályok maximális betartása mellett rendeztek meg. A pozitív visszajelzések a szervezőket arra ösztönözték, hogy idén is meghirdessék a jubileumi, tizedik vetélkedőt, amelynek fődíja egy személygépkocsi.

Az ORFK–Országos Balesetmegelőzési Bizottság által az ország 19 megyéjében és a fővárosban meghirdett vetélkedő célja, hogy felhívja a figyelmet a felelős közlekedési magatartás fontosságára. A legügyesebb család jutalma idén egy új ŠKODA KAMIQ! A versenyen olyan gyermekes családok vehettek részt, ahol legalább az egyik szülőnek van érvényes B-kategóriás vezetői engedélye, a gyerek(ek) életkora pedig 6 és 17 év között van.

A területi versenyeket a fővárosi és a megyei balesetmegelőzési bizottságok bonyolítják le 2021. június 12-én. A pontos helyszínekről és időpontokról a verseny honlapján – www.kozlekedikacsalad.hu – tájékozódhatnak az érdeklődők. A területi versenyre a fenti honlapon a „Helyszínek” menüpont alatt elektronikus úton, valamint a vetélkedő napján, a helyszínen személyesen lehet jelentkezni. Egy család csak egy területi versenyen vehet részt.

Idén díjazzák a legeredményesebb iskolát is, a legtöbb résztvevővel rendelkező iskola akár 500 000 Ft értékű iskolaszert nyerhet.

A jelentkezéshez az ORFK–Országos Balesetmegelőzési Bizottsága elektronikus úton kiküldi az intézményeknek az elfogadó nyilatkozatot, amit az iskola igazgatója aláírásával elfogad, visszaküldi az orfkobb1992@gmail.com címre, így az intézményben tanuló diákok részt vehetnek a vetélkedőn.

A családi vetélkedőt országos döntője az ORFK-OBB szervezésében augusztus 27–29-én rendezik meg. A családok, tesztlap kitöltése után autós és kerékpáros ügyességi feladatokban, műszaki ismeretekben, elsősegélynyújtás terén és egyéb, a közlekedésbiztonsággal kapcsolatos feladatok elvégzésével mérik össze felkészültségüket. A ŠKODA KAMIQ modellt bármely család megnyerheti, amely ismeri és megfelelően alkalmazni is tudja a mindennapok biztonságos közlekedéséhez szükséges szabályokat.

midio.hu

Forrás, illusztrációk: kozlekedikacsalad.hu, erdmost.hu

 

Címkék: közlekedésbiztonság, Közlekedik a család, vetélkedő