Január 10-én a MiDió Facebook-oldalán adtunk hírt róla, hogy a sokunk életében, valamint honlapunk létrejöttében és létezésében oly fontos szerepet betöltő Filó Kristóf atya, Diósd korábbi plébánosa január 9-én, kedd éjjel elhunyt. Az alábbiakban a Budakeszi Római Katolikus Egyházközség információt osztjuk meg a gyászmisével, temetéssel és gyalogos zarándoklattal kapcsolatban.

A gyászmise 2024. január 27-én, szombaton 10 órakor kezdődik a Budakeszi Havas Boldogasszony-templomban. A templom már reggel 8 órától nyitva lesz, a templom oltára előtti ravatalnál 9:50-ig lesz lehetőség kegyeletet leróni és egy szál virágot elhelyezni.

Technikai információk

1. A templom már reggel 8 órától nyitva lesz, a templom oltára előtti ravatalnál 9:50-ig lesz lehetőség kegyeletet leróni és egy szál virágot elhelyezni. Kérjük, hogy a hely adottságaira való tekintettel koszorút ne hozzanak!

2. Kérjük, hogy a szertartás menetét fényképezéssel ne zavarják meg, az Egyházközség által megbízott fotós képei a plébánia honlapján megtekinthetőek lesznek.

3. A temetési szertartás a gyászmise után a Makkosmáriai Angyalok Királynéja kegytemplom urnatemetőjében lesz megtartva szűk körben: a rokonság és a papság részvételével!

A makkosmáriai kegytemplomhoz vezető út a temetés ideje alatt le lesz zárva, a temetésen résztvevő atyákat és rokonokat szállító kisbuszokon kívül más gépjárműveknek nem lesz lehetősége a templomhoz eljutni! Kérjük, hogy ebben az időszakban semmiképpen ne induljanak el gépjárművel a temetés helyszínére (Makkosmáriára)!

4. A gyászmise után közvetlenül gyalogos megemlékező zarándoklat indul (1,8 km meredek aszfaltozott úton) a gyászmise helyszínéről, a Domonkos nővérek rendháza elől a Makkosmáriai kegytemplom kertjébe, ahol közös imádsággal és búcsúztató beszéddel zárul a zarándoklat programja. A helyszínen lesz lehetőség szeretett plébánosunk, Kristóf atya sírjánál egyénileg is imádkozni, hálát adni életéért, kegyeletet leróni és megemlékezni.

Budakeszi Plébánia

“Hálát adunk az Úristennek, hogy papi szolgálata során erősítette hitünket.” Schmotzer Vilmos, az egyházközségi képviselőtestület világi elnöke megemlékezése Kristóf atya 22 éven át tartó budakeszi szolgálatára ide kattintva olvasható.

“Összehasonlíthatatlanul prédikált, elementáris erővel, kendőzetlen nyíltsággal. Aki egyszer hallotta beszélni, soha el nem felejtette.” Sümeghy Kata megemlékezése a Magyar Kurír portálon jelent meg. 

A Székesfehérvári Egyházmegye közleménye Kristóf atya haláláról ide kattintva olvasható.

 

midio.hu

Borítókép: Merényi Zita

Címkék: Búcsú, Filó Kristóf atya, Kristóf atya, Temetés