A Gyárfás–Premecz Organ Trio (Gyárfás István – gitár, Premecz Mátyás–orgona, Jeszenszky György–dob) lép fel január 26-án (szerdán) 19 órától Érden a Poirot Étteremben.

A Magyarországon kuriózumnak számító Hammond orgona– jazzgitár hangzásra épülő modern jazzt játszó formáció három éve adta ki az „Organ Grinder’s Suite” című, saját szerzeményeket tartalmazó lemezét. A műsor a jazz-orgonajáték kiemelkedő alakjainak állít emléket, játékuk egyedi elemeit eleveníti fel, tisztelegve nagyságuk előtt. A körülbelül 90 perces koncert műsor gerincét a CD zenei anyaga képezi (Organ Grinder’s Suite, Dr. Smith, Come Rhyne, Organ Lady, Groove Blues, Too Young, Brother J., Café Italiano, Sad Spring, Let’s Go to the Church), de szerepel benne több, az ebben a felállásban különlegesen megszólaló jazz standard (Indiana, Road Song, Flamingo, These Foolish Things stb.) is.

A legendás B-3-as hangszer és a kompozíciók az 50-es évek hangulatát idézik, melyet Premecz Mátyás szólaltat meg. Gyárfás István egy énekes-trombitás trióval adott nagy sikerű koncertet decemberben Érden, most még különlegesebb formációval érkezik a városba. Jeszenszky György az egyik legkeresettebb magyar jazzdobos, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz Tanszékének tanára. A zenekedvelők egy eredeti Hammond orgonát csodálhatnak meg.

A koncert ingyenesen, a maszkviselés kötelező (kivéve fogyasztás közben), az asztalfoglalás ajánlott. A hatályos rendelkezések szerint csak ülőhellyel rendelkezők hallgathatják meg a koncertet. A foglalást 18:50-ig tartja az étterem. Foglalás: +3670 883 51 22. Helyszín: Érd, Szegfű u. 24.

Az est a „Köszönjük, Magyarország!” program keretében valósul meg.

A koncertről ezen az oldalon lehet tájékozódni.

midio.hu

Fotó: magyarjazz.hu

 

Címkék: Érdi Jazz Klub, Gyárfás–Premecz Organ Trio, Poirot Étterem