Oltási hétvége lesz január utolsó hétvégéjén, 28-án és 29-én Diósdon is. A helyi háziorvosok nevében dr. Nagy Szabolcs tájékoztatta a midio.hu-t az akció részleteiről, valamint több más aktuális egészségügyi kérdésről.

Nagy doktor portálunknak elmondta: az országos tisztifőorvos rendeletének megfelelően kerül sor az oltásra. A Diósdi Egészségházban január 28-án (pénteken) 14–18-óráig, valamint 29-én (szombaton) 10–18 óra között szervezik meg a felnőtt háziorvosok az oltási akciót. A háziorvosok azt kérik minden diósdi oltakozni vágyó 18 év feletti lakostól, hogy vegye fel a kapcsolatot a háziorvosával a részletek megbeszélése és az időpont egyeztetése céljából. (Az elérhetőségek itt és itt megtalálhatók.)

A diósdi háziorvosok január utolsó hétvégéjén is várják az oltakozókat

Nagy doktor felhívta a figyelmet Békássy Szabolcs, a Háziorvosok Online Szervezetének elnöke, országos kollegiális szakmai vezető háziorvos nyilatkozatára, miszerint jelentősen megnőtt január első napjaiban a légúti tünetekkel a háziorvosokhoz forduló betegek száma, ez pedig azt mutatja, hogy szinte teljesen összeért a koronavírus negyedik és ötödik hulláma. Ennek hátterében Békássy  doktor az omikron variáns gyors, robbanásszerű terjedését látja.

 

Megérkezett a világjárvány ötödik hulláma

„A védőoltásoknak köszönhetően azért azt tapasztaljuk, hogy az omikron variáns esetében sokkal enyhébbek a tünetek, szinte náthaszerűek, illetve torokfájásra panaszkodnak a pácienseink. Azt is látjuk, illetve a Nyugat-Európából érkező hírekből is tapasztaljuk, hogy itt van az influenzajárvány is – osztja meg tapasztalatait a szakmai vezető. „Továbbra is azt szeretnénk kérni, hogy légúti tünetek esetén a beteg telefonon vagy egyéb csatornákon keresztül keresse fel háziorvosát, ne személyesen; a váróhelyeken történő fertőzést így lehet elkerülni” – figyelmeztetett Békássy Szabolcs.

A diósdi oltási hétvége mellett a közeli érdi szakrendelőben is van lehetőség regisztráció nélkül is oltást felvenni. (A részletek itt olvashatók.)

midio.hu

Illusztráció: Facebook, midio.hu-archív

 

Címkék: Covid, Diósd Egészségház, dr. Nagy Szabolcs, oltási hétvége