A Kárpátaljai Magyar Cserkészszövetség ötlete alapján szép megemlékezés szerveződik a közelgő trianoni békediktátum 100 éves évfordulójára. 2020. június 4. napján 20 óra 20 perckor, szerte a világban tüzek gyúlnak, jelezve ezzel a magyarság összetartozását. A kezdeményezéshez bárki csatlakozhat.

A világban működő magyar cserkészszövetségek a trianoni békediktátum aláírásának századik évfordulójára emlékezve, a magyar közösséghez tartozásunk sajátos szimbólumaként fogalmazták és hirdették meg az Összetartozásunk Tüze eseményt. Ehhez várják minél több önkormányzat, intézmény, szervezet, közösség, család, magánember csatlakozását szerte a nagyvilágból.  A szervezők kihangsúlyozzák, hogy ez nem cserkészprogram, így tényleg mindenki csatlakozhat!

A szervezők célja, hogy 2020. június 4-én 20:20-kor (budapesti idő) mindenütt a világon, ahol magyarok élnek, gyúljon meg Összetartozásunk Tüze! Minél több országban, településen, közösségben, családban csatlakozzanak ehhez az eseményhez azok az emberek, akik a magyar nemzethez tartozónak érzik magukat.

A kezdeményezéshez bárki bármilyen módon – lehetőségei szerint – csatlakozhat, így rakhatunk tüzet családi házunk kertjében,  vagy akár három szál gyertyát meggyújthatunk a lakásunkban is.

Bővebb információk a gyujtsukmeg.ma oldalon találhatók. E honlapon böngészve láthatjuk, hogy Amerikától Ausztráliáig már sokan csatlakoztak a közösségi eseményhez.

Fotó: pixabay.com