November 2-án, halottak napján ünnepi szentmisét mutattak be a Lágymányosi Szent Adalbert Plébánia Boldog Meszlényi Zoltán Templomában. A szentmise liturgikus zenéje Wolfgang Amadeus Mozart Requiem című műve volt, melynek előadásában Diósdi Gellért Kórus  is közreműködött.

Wolfgang Amadeus Mozart Requiem című (K 626) d-moll gyászmiséjét 1791-ben komponálta, élete utolsó darabjaként. Többek szerint ez a legnagyszerűbb és legelismertebb műve, bár mások fejezték be. A mű szoprán, alt, tenor és basszus szólistákra, valamint kórusra íródott egy kisebb klasszikus zenekar kíséretével. Mozart 1791. december 5-i halálakor csak a nyitótétel (Requiem aeternam) volt teljesen befejezve.

Az elhunyt hitoktatókért és minden meghalt testvérünkért felajánlott szentmisén a fellépők, a kórus és a zenekar a templom karzatán helyezkedett el. Szólót énekelt Békefi Edina (szoprán), Bojta Zsuzsanna (alt), Molnár András (tenor), Cser Ágoston (basszus) és Hajdók Judit (orgona). Közreműködött a Budapesti Victoria Kamarakórus és a Diósdi Gellért Kórus, valamint a Liszt Ferenc Kórus és Zenekar. Vezényelt Farkas Mária.

midio.hu

Fotó: a kórus Facebook-oldala és archív

 

Címkék: Diósdi Gellért Kórus, gyászmise, halottak napja, Mozart Requiem