Kikerültek a kamionforgalmat Diósdról kitiltó táblák az M0-s és a Balatoni útra egyaránt, így a kamionok számára jól láthatóan előjelzik, hogy tranzitforgalom céljából nem mehetnek át a településen – tudatta a diósdiakkal városunk polgármestere, Spéth Géza hivatalos Facebook-oldalán.

A polgármester legutóbb szeptember 15-én posztolt a témában, amikor megkapta dr. Mosóczi László levelét, amelyben Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára értesíti: az idén januárban megkezdett tárgyalások eredményként a 7-es számú főút diósdi szakaszán bevezetik a 12 tonna feletti gépjárművekre vonatkozó korlátozást. Ennek értelmében az M0 autóúton előjelzik, hogy Diósd irányában, tranzitforgalom céljából nem hajthatnak le a 12 tonnánál nehezebb tehergépjárművek.

Spéth Géza szerint az intézkedéssel megszűnik az átmenő kamionforgalom a település teljes területén. Egyeztetett az Érdi Rendőrkapitányság vezetőjével, aki ígéretet tett a fokozott ellenőrzésre és a korlátozás betartatására.

Spéth Géza a tiltó tábla mellett

„Ez a jó hír sokunk életét megkönnyíti, a város környezeti és zajterhelését csökkenti, útjainkat nem rongálják. Igaz, az M0 építkezés a vége felé közelít, azonban a jövőben is lehetnek olyan forgalmi akadályok, melyeket a kamionok városunkon keresztül kerülnék ki. Ez mostantól nem lehetséges!” – írta posztjában a polgármester.

Az agglomeráció és egyben Diósd lakossága folyamatosan növekszik, mely új kihívás elé állítja a város vezetését. A közeljövőben több zaj-, sebesség- és forgalomcsillapító terv és intézkedés készül, ami Diósd kritikus helyein javít az ott élők életminőségén és a közlekedés biztonságán.

Diósd polgármestere szeptember 29-i posztja végén jelzi: a település közlekedési problémáival kapcsolatban várják az itt élők véleményét, észrevételeit, hozzászólásait, hiszen a legjobban a lakók ismerik a mindennapi problémákat. A közös gondolkodás célja, hogy egy mindenki számára optimális közlekedési koncepció születhessen.

midio.hu

Illusztrációk: Facebook

 

Címkék: Diósd, kamion, súlykorlátozás