Október 26-án, pénteken Ciróka táncház lesz a Kék Géza Közösségi Házban 17 órától. Kézműves foglalkozással, élőzenével, népi játékokkal várják a piciket és a nagyobbakat is a szervezők: Fáyné Rásó Anna és Keményné Papp Szilvi tanító nénik, valamint a Fricska zenekar.

Október 27-én, szombaton 18.30-20.00 között Halloween party lesz a diósdi SKID sípályán. A rendezvény ingyenes. Lesz hófánkozás, jelmezverseny, ijesztő sütik versenye és arcfestés. Figyelem, kint már hűvös van este, főleg hófánkon-száguldás közben.

Néhány közelgő helyi rendezvény:

November 9-én Ciróka táncház, november 10-én szombaton délután pedig Márton-napi rendezvény lesz, szuper programokkal. Az előbbi a szokott helyen, a Kék Géza Közösségi Házban, az utóbbi a „nagyiskolában” lesz. November 11-én, vasárnap délelőtt Márton napi Libakergető futást szervez a Diósdi Földön Futók Egyesülete.

Két távolabbi helyi esemény, amit nem árt beírni a naptárba:

November 20-án, kedden bábszínház lesz a Kék Géza Közösségi Házban. December 2-án, vasárnap pedig a Mikulás várja a gyerekeket a „nagyiskolában” berendezett Mikulásházban.

További klassz programok az őszi szünetre:

Halloween az esti Állatkertben. Tatu, kígyó, denevér – a halloweeni esti séta sztárjai az Állatkertben. Meg mindenféle más, izgalmas állat, akiket olyan közelről láthatsz, mint egy hétköznapi látogatás során soha. Az Állatkertben speciális halloweeni sétával várják október 31-én a különleges élmények kedvelőit.

A Budapesti Állatkert az őszi szünetben kellemes és tartalmas kikapcsolódást kínál a gyermekes családok részére. Ráadásul, a 14 év alatti gyermekek csupán 200 Ft-os áron látogathatják az Állatkertet. A Holnemvolt Várban ráadásul Halloween éjszakát tartanak.

A szünetre szép időt jósolnak, egy családi kirándulás mindig jó ötlet. A MiDió Túrabakancs rovatában lévő kirándulásokon kívül innen is szemezgethettek. Ha szeret kisvasutazni a család, érdemes itt is szétnézni.

Előfordulhat, hogy az időjárás mégsem kedvez a szabadtéri programnak, nézzetek körül a játszóházak, barlangok és egyéb fedett ajánlatok között itt. Aki pedig kifejezetten beltéri foglalkozásokat keres, kattintson ide.

Az Allee Bevásárlóközpontban november 1-30. között időutazást tehettek a dinoszauruszok földjére, ahol szabadon – kábelek nélkül – sétálhattok a dinók közt és élethű élményt kaphattok egy őskori túrán, tapasztalt vezetők segítségével. További információk ide kattintva érhetők el.

Bűvös erdő – Boszorkányos küldetés címmel látványos kiállítás látogatható a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban november 4-ig. A látogatók egy képzeletbeli, elvarázsolt erdőbe érkeznek, ahol bátorságukat és ügyességüket próbára téve izgalmas kaland részesei lehetnek.

Őslénykutató Pizsamapartit rendez a Magyar Természettudományi Múzeum október 31-én 19.00 órai kezdettel. A kőzetek és az őslények világával ismerkedhettek meg az ott-alvós program során. A pizsamás felfedezők újdonsült őslénykutatóként éjszakai műszakban ősmaradványokat kutathatnak, leltározhatnak, dinólábnyomokat vizsgálhatnak, de az őscápát, a mamutot és a gyapjas orrszarvút is megismerhetik közelebbről.

A Csodák Palotájában tökös kísérletekben vehettek részt több időpontban is: október 29-én, október 30-án és október 31-én 9.00 – 12.00 óra között.

A MOM Kulturális Központ október 28-án 10.00 – 19.00 óra között rendezik az „Ország játéka 2018” programot. Több ezer négyzetméteren várnak benneteket, hogy kipróbálhassátok a sok száz – a versenybe benevezett – játékot. A különteremben bébi- és kisgyermekjátékokkal ismerkedhetnek a legkisebbek, az ovis terem és iskolás terem a nagyobbakat várja szerepjátékokkal, kézműves foglalkozásokkal, társas- és építőjátékokkal, Legoval, fejlesztő- és ügyességi játékokkal, légvárral, arcfestéssel, meseszereplőkkel és autófirkálással. Délelőtt Farkasházi Réka és a Tintanyúl koncert, délután a Kicsi Gesztenye Klub koncertje várja a családokat.

Simulj velünk! címmel családi „fittnapot” szervez a Magyar Természettudományi Múzeum október 27-én 10.00 – 17.00 óra között. Ennek keretében lesznek előadások felnőtteknek a netfüggőségről, az iskolai stresszről, az egészséges táplálkozásról. Rovar- és növénybemutatón is részt lehet venni, gyakorlott muzeológusokkal. A kisebbeket mese, torna, jóga, zene és tánc várja. A NÉBIH okos ételekkel, a Felelős Gasztrohősök magyar superfoodokkal, a Bailavidrum meseösvény új mesetúrával, a Pesti Est kézműves foglalkozással, a Magyar Vöröskereszt rajzversennyel és elsősegély-bemutatóval, a Mebeto élménytornával várja a kicsiket és a nagyokat. A napot a Kolompos együttes zenés-mesélős, játékos-táncos mókája zárja.

Összeállította: Pákhné Fekete Alexandra

Kiemelt képünkön: A BŰVÖS ERDŐ – BOSZORKÁNYOS KÜLDETÉS című kiállítás és játék 2018. szeptember 22-től november 4-ig látogatható a Vajdahunyadvárban.

Fotó: Tudománypláza

Címkék: Programajánló