Az iskolás gyermekek idejük nagy részét oktatási intézményekben, s az azokhoz tartozó udvaron töltik. Egészség szempontjából kiemelkedően fontos a levegőzés, a szabadtéri mozgás. A diákok, akik a padokban ülnek, tanulnak, figyelnek, a pedagógusok, akik tanítják, nevelgetik őket, itt Diósdon is vágynak egy esztétikus, szép, használható udvarra.

Diósd egyetlen általános iskolája a Diósdi Eötvös József Német Nemzetiségi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, melyben két helyszínen folyik az oktatás. A kisiskola udvarát eddig nagyrészt homok és por uralta, s a gyermekek nap mint nap koszos, szakadt ruhával, cipővel tértek haza. Az állam jelenleg nem tudja támogatni a fejlesztéseket, most közös összefogással – anyagi és helyben munkás – segítséggel tudjuk segíteni egy szebb udvar kialakítását.

„Homokozó” a kisiskola udvarán

Gyermekeink nem tehetnek a kialakult gazdasági, politikai helyzetről; célunk, hogy kellemesebb iskolai körülményeket teremtsünk nekik. A munkálatok szervezését a Diósdi Szülői Munkaközösség vette kezébe, s várják minden hozzájáruló jelentkezését, továbbá információt adnak az aktuális helyzetről, fejleményekről.

Bővebb tájékoztatást a diosdiszulo@gmail.com email-címen továbbra is szívesen küldenek, válaszolnak a felmerülő kérdésekre, illetve koordinálják a feladatok elvégzését. Aki szeretne részt venni a projektek előfinanszírozásában vagy nagyobb összeggel támogatná céljaink megvalósulását, kérjük, jelentkezzen a fenti email-címen.

Árok, szintén a kisiskola udvarán

Helyben végzett főbb feladatok: kiszáradt növényzet rendbetétele, balesetmentes udvar kialakítása, raklapbútorok összeszerelése és festése.

Az iskola igazgatónőjével egyeztetve a gyűjtés az iskola Juglans Regia Alapítványán keresztül valósul meg. Az adományokat az alapítvány 64800042-10406919-es bankszámlaszámára várják, „Adomány – Kisiskola udvar” megjegyzéssel. A Nagyiskola udvara is fejlesztést igényel, erről a fent említett email-címen szintén lehet tájékozódni.

Minden apró segítség számít!

Körmendiné Szelp Vera óvodapedagógus

midio.hu

Borítókép: A kisiskola udvarán dolgozó szülők a nyári szünetben

Fotó: Morácz Petra, Tóth Ági

 

 

 

Címkék: Diósd, Iskola, Összefogás, udvar