Szeptember 9–11. között rendezték meg Diósd hagyományos ünnepi rendezvényét, a Szent Gellért Napokat, mely során számos szórakoztató és kulturális esemény várta az érdeklődőket.

Sokak véleménye szerint az idei Szent Gellért Napok minden tekintetben, formailag és tartalmilag is kiemelkedett az utóbbi évek hasonló rendezvényei közül. Kiváló volt a városközpont „berendezése”, a színpad, a finom ételeket-italokat és ajándéktárgyakat kínáló Gárdonyi utca és a gyermekprogramok helyszínének kiválasztása is.

A számos „hivatalos” és szórakoztató esemény közül sokak számára emlékezetes maradt a testvérvárosok vezetőinek péntek esti beszéde, amikor a diósdiakat és a többi partnertelepülést, azok delegációit köszöntötték a színpadon.  Megindítóak voltak Szűcs Pálmának, Diósd kárpátaljai testvértelepülése, Nagygejőc polgármesterének szavai, aki elmondta: bár a szomszédunkban dúló háború miatt mindennapjaikban folyamatosan jelen van az életükben a félelem, kitartanak a szülőföldjükön.

Az alábbiakban a diósdi események fáradhatatlan krónikásának, dr. Varga Dánielnek a három nap során készült fotóiból adunk közre egy csokorra valót.

15 éves Diósd és Marosvécs partnerkapcsolata

 

A negygejőciek kitartanak

 

Három polgármester és a boroshordó

 

Az iskola német nemzetiségi osztályainak tanulói a színpadon

 

Egy magányos harmonikás

 

Gyerekparadicsom a Gárdonyi-kertben

 

Ketten a korzón

 

Terefere

 

Paulina a színpadon

 

A vasárnap este fénypontja

 

Jó buli volt

 

midio.hu

Fotó: dr. Varga Dániel felvételei

 

 

 

Címkék: 2022, Diósd, Dr. Varga Dániel, fotók, Szent Gellért Napok