A hétvégén a városi önkormányzat szervezésében ismét megrendezik a hagyományos Szent Gellért Napok programsorozatot, mely során számos szórakoztató és kulturális esemény várja az érdeklődőket.

A rendezvény 9-én, péntek délután 15 órakor gyermekprogramokkal indul, majd átadják a Virágos Diósdért Verseny díjait. Tizenöt éves Diósd és erdélyi partnertelepülése, Marosvécs kapcsolata. Az erről való megemlékezés 18 órakor kezdődik. Este 7-kor hagyományosan csapra verik a boroshordót, ami után taksonyi zenészek szórakoztatják a résztvevőket.

A Diósdi Német Nemzetiségi Önkormányzat szombaton délután mutatkozik be

A szeptember 10-én, szombaton délután a Diósdi Német Nemzetiségi Önkormányzat mutatkozik be az érdeklődőknek. 14:30-tól a Somorer Jungs zenekar játszik, majd a Rozmaring énekkar lép fel. 16:20-kor áll a színpadra a Grosserkovacser Runde tánccsoport, majd 16:45-től az Eötvös József Általános Iskola németes osztályaiba járó tanulók műsora zárja a nemzetiségi programot. Ezt követően két zenekar, valamint egy élő diszkóprogram zárja a napot.

A Kiflihajó együttes is fellép Diósdon

Vasárnap már délelőtt 10-től várják a gyerekeket a városközpontban játszóházzal és ugrálóvárral (a három nap során minden program ingyenes). 14 órától a helyi óvodások és iskolások lépnek színpadra műsorukkal.

A késő délután és az este a zene jegyében telik: a Kiflihajó, a Metal Funky, majd 20 órától a Bikini együttes lép fel.

A rendezvény részletes programja

midio.hu

Fotó: Facebook és midio.hu

 

 

Címkék: 2022, Diósd, Szent Gellért Hét