Közösségi séta, emlékezés a régiekre, zene, játék és a MiDió-honlap születésnapja. Immár harmadik alkalommal rendezi meg szeptember 4-én, vasárnap délután a diósdi MiDió Egyesület családi helytörténeti sétáját, melyen élménydús „idegenvezetéssel” és családi programokkal várják a felnőtteket és a gyerekeket.

MiDió Mesés Séta

Gyülekező a séta előtt a Tó utcában

A négy éve ősszel indult midio.hu információs, helytörténeti és családi portál célul tűzte ki Diósd múltjának megismertetését az itt lakókkal, a helyi és a térségbeli közösségi-kulturális eseményekről való rendszeres híradást, valamint a családi értékek bemutatását, a helyi civil  szervezetek munkájának, programjainak népszerűsítését, az azokról szóló tudósítások megjelentetését. A honlapon közreadott cikkeket zömmel az időközben egyesületté alakult nonprofit szervezet tagjai írják, szerkesztik, de „külső” szerzők írásainak is készséggel helyt adnak. A midió.hu indulása óta mintegy 1050 cikk, közlemény jelent meg a portálon. A megjelent írások közül több is bekerült sajtópályázatok döntőjébe, illetve számos hírt, információt átvettek különböző országos és térségbeli médiumok.

Diósd

Diósd értékei a MiDió grafikáján

A vasárnapi sétára 15.30-tól gyülekeznek a résztvevők Diósdon a Tó u. 35. szám előtt (itt lakott hosszú ideig Orosz Imre, a Diósdi Hagyományőrző Klub alapítója és vezetője), majd a Tó, Berzsenyi, Petőfi, Mikszáth, Gárdonyi utca útvonalon indul a kb. 1 km hosszú séta. Az érintett helyszínekről Péter Szilvia idegenvezető mesél majd a sétálóknak.

Az idei útvonal

Tavaly az Ófalu felé vezetett a séta útvonala, a Szent Anna Szeretetotthonról, a Tájházról és a római katolikus Szent Gellért-templomról és -kápolnáról hallhattak a résztvevők. Idén régi csapágygyári emlékeket elevenítenek fel a programon, illetve a séta résztvevői a nemrégiben épült református templomban is körbenézhetnek.

A tavalyi programon a Szent Gellért-templomban is jártak a résztvevők

A „falujárás” a Gárdonyi-kertben folytatódik és zárul, ahol gyermek- és felnőttprogramokkal, apróbb meglepetéssel várják a séta résztvevőit. A zenéről az erre az alkalomra alakult Zoller Zoltán–Paszternák László-duó gondoskodik.

MiDió Mesés Séta 2021-ben

Minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők, az esemény FB-oldala ide kattintva érhető el.

A program megrendezését Diósd Város Önkormányzata, a Kék Géza Művelődési Ház és Könyvtár, valamint a Diósdi Kiskifli pékség és a ZsuzsiSüti cukrászda támogatja.

K. Z.

midio.hu

Fotók: archív

Címkék: Diósd, MiDió mesés séta