Az 1993-ban alakult vegyeskar október 14-én délután koncerttel és baráti találkozóval ünnepelte meg harmincéves születésnapját a Kocsis utcai óvoda aulájában.

A résztvevőket – egykori és mai kórustagokat, családtagokat és a zeneszerető érdeklődőket – a kórusegyesület elnöke, Kapuvári Lászlóné köszöntötte, majd ismertette a hivatali elfoglaltsága miatt távol levő Spéth Géza polgármester levelét, melyben köszöntötte a harmincéves vegyeskart. A képviselő-testület képviseletében dr. Varga Dániel alpolgármester személyes hangú beszédben gratulált a kórusnak a születésnaphoz, további örömteli próbákat és sikeres koncerteket kívánt a diósdi kórusnak.

Mónus Tamásné Szatmári Gabriella (jobbról a második) és Tomor Ferencné Eliz (jobbról a harmadik) alapító tagok köszöntése

Takács Krisztina jelenlegi (balról) és Szabó Katalin korábbi művészeti vezető, karnagy

A születésnapi rendezvényre meghívták a vegyeskar korábbi karmestereit, illetve azokat az egykori tagokat, akik az elmúlt  harminc évben a kórusban énekeltek. Köszöntötték az alapító tagok közül jelen lévő Mónus Tamásné Szatmári Gabriellát és Tomor Ferencné Elizt, akik megható szavakkal emlékeztek a kórusban töltött időkre. Mindketten elmondták: a közös éneklés során kialakult zeneszeretet végigkíséri az életüket, ma sem telik el napjuk zenehallgatás nélkül.

A Diósdi Gellért Kórus 2023-ban

Az ünnepi koncert – melynek műsorközlője Lehr Emma kórustitkár volt – három blokkból épült fel. Az előadott kórusművek zömét az énekkar jelenlegi művészeti vezetője, Takács Krisztina zenepedagógus dirigálta, két darabot pedig a vegyeskart hosszú ideig vezető Szabó Katalin vezényelt. Több mű előadásába bekapcsolódtak a ma már nem kórustag énekesek is.

Régi és új tagok a koncertet követő beszélgetésen

A születésnapi rendezvény baráti találkozóval, a harminc esztendő emlékeinek felidézésével, illetve közös énekléssel zárult.

 

midio.hu

Címlapfotó: A kórus egykori és mai tagjai egy közös fotón (dr. Varga Dániel felvétele)

Fotó: dr. Varga Dániel felvételei

Címkék: 30 év, Diósdi Gellért Kórus, Koncert, Születésnap