Október 27-ére országos sztrájkot hirdettek a pedagógus-szakszervezetek, mely a pedagógusokért és az oktatásért szervezett élőláncos szolidaritási demonstrációval egészült ki az ország számos pontján, így Diósdon is.

Városunkban a szülőkből szerveződő, Diósdi Grund néven múlt héten alakult csoport szervezte a ma reggeli kiállást: a résztvevők a Gárdonyi utca járdáján élőláncot alkottak, a sor a „nagyiskola” épületétől a Gárdonyi utcai óvodáig ért.

Diósdon már korábban is tartottak munkabeszüntetést a pedagógusok, október 19-én pedig egy családias hangulatú, villám-megmozdulás volt az országzászlónál, ahol pedagógusok, szülők és diákok felkiáltójeles szimbólumot megalkotva, közös énekléssel támogatták a pedagógusok és az oktatás ügyét.

Itt, az országzászlónál tartott megmozduláson hangzott el: október 27-én a diósdi óvodákban nem tartanak foglalkozásokat. A munkát felveszik, de zárt ajtók mellett teszik mindezt. A szülők erre a napra felügyeletet igényelhettek gyermeküknek.

A Diósdi Eötvös József Német Nemzetiségi Általános Iskola sztrájkoló pedagógusait a mai megmozduláson Tóth Ágnes képviselte. A pedagógus elmondta, a szakszervezetek által szervezett sztrájkot addig folytatják, amíg nem látnak reményt arra, hogy elindul valamiféle pozitív változás az oktatásban.

Az eseményről videófelvétel és fotók a Diósdi Grund Facebook-csoportban láthatók.

midio.hu

 

 

Címkék: oktatás