A 72 óra kompromisszum nélkül háromnapos önkéntes, ifjúsági akciót 12. alkalommal rendezi meg a három történelmi keresztény egyház 2019. október 10-13. között. Az akció a magyarországi és a határon túli magyar fiatalokat egyaránt hívja, hogy együtt tegyenek másokért, környezetükért, segítsenek ott, ahol szükség van rájuk. A programra október 1-ig lehet regisztrálni. 

A 72 óra kompromisszum nélkül célja felhívni a társadalom figyelmét a fiatalok erejére elkötelezettségére, lelkesedésére és segítőkészségére. Az akció évről évre 7-9000 fiatalt mozgat meg, akik országszerte és határon túl akár több mint 400 önkéntes projektet valósítanak meg, száznál is több településen. Az akció „Több vagy, ha adsz!” szlogene rávilágít, hogy az akció szervezői és résztvevői számtalanszor megtapasztalhatták az elmúlt években, hogy mikor önzetlen segítségnyújtásra vállalkozunk, mindig képesek vagyunk többet adni, mint gondoltuk volna. A szervezők reményei szerint az idei évben is csaknem tízezer fiatal fog válaszolni az akció idei bilbiai mottójának felhívására:

“Szeretettel szolgáljatok egymásnak” (Gal 5,13)

A vállalkozó önkéntesek, iskolai csoportok, közösségek olyan feladatokat kapnak majd, mint intézmények, játszóterek felújítása, erdőtakarítás, szociális segítségnyújtás, kulturális műsorok szervezése különböző közösségeknek, például fogyatékossággal élőknek, időseknek. A 72 órában végzett önkéntes munka gimnazista diákok számára iskolai közösségi szolgálatként is végezhető.

A szervezők a legújabb, „Legyél Te is a 72 óra nagykövete” című akciójukkal szeretnék felhívni a figyelmet az önkéntes segítségnyújtás fontosságára, és még több fiatalt meghívni az októberi akcióra, hogy megtapasztalják a segítségnyújtás örömét és fontosságát. A #tobbvagyhaadsz és #segitsszeretettel megjelölésekkel olyan képeket, videókat, történeteket várnak a közösségi médiában, ahol a fiatalok megmutatják, számukra mit jelent önkénteskedni, miért jó segíteni, és a mindennapokban hogy élik ezt meg. A legkreatívabb fiatal „nagykövetek” díjazásban részesülnek.

Az idei 72 óra akcióra regisztrálni ide kattintva, október 1-ig lehet. A programra alapvetően csoportok jelentkezését várják, de egyéni részvételre is van lehetőség.

midio.hu

Forrás, fotók: 72ora.hu

Facebook: https://www.facebook.com/72ora

Instagram: https://www.instagram.com/72ora/

Címkék: Önkéntesség