Az idei diósdi Szent Gellért Művészeti Hét nyitónapjának programja a Diósd Város Díszpolgára kitüntető cím átadása volt a közösségi házban. Az elismerést ez évben városunk polgármestere, Spéth Géza kapta.

A kitüntető címről az önkormányzat hivatalos Facebook-oldala így számolt be: „A képviselő-testület 153/2023. (VIII. 29.) számú határozatával Spéth Géza részére, 2023. évben díszpolgári címet adományozott. A képviselő-testület nevében gratulálunk és köszönjük az elmúlt 33 évet, amit városunk szolgálatában tett!”

Spéth Géza a 16. díszpolgára Diósdnak. Korábban Dezső Lajos, dr. Pessek István (posztumusz), id. Natta Ferenc, Reinhard Wennrich, dr. Kovács Csaba, Székely András, Filó Kristóf, Alt Jánosné, Wágner Ferenc, dr. Dizseri Tamás, Albitz Tibor, Helmut Schmid, dr. Barabás József, Natta Antal és dr. Varga Dániel kapta meg a magas elismerést.

A vonatkozó rendelet szerint a díszpolgári cím adományozására irányuló javaslatokat az e célra létrehozott Előkészítő Bizottság véleményezi. A díszpolgári címre ez évben volt még egy javaslat: a javaslattevők Hermann Ferencet terjesztették elő a kitüntető címre, azonban Diósd első szabadon választott polgármestere a bizottsági szavazásnál nem kapta meg a szükséges többséget, így a javaslat nem került a képviselő-testület elé.

midio.hu

A borítóképen: Diósd címere (kép forrása: Diósd Város Önkormányzata)

Címkék: Diósd, Diósd Díszpolgára