Július elsejétől fizetni kell a négy kelenföldi P+R parkoló használatáért – olvasható a Budapest Közút Zrt. közleményében. Az Őrmező P1, P2 és az Etele tér P1, P2 parkolókat előre megszabott időszakban jelképes összegért, alkalmanként egy BKV-jegy áráért lehet majd igénybe venni.

Reggelente sokan használják a parkolókat, sokszor előfordul, hogy alig akad hely. A díjfizetés bevezetésével ezen parkolók teljes egészében P+R funkciót tudnak majd betölteni, és megszűnhet a hosszútávú, nem P+R jellegű parkolás jelensége, és könnyebb lesz parkolóhelyhez jutni. Az Őrmező P1, P2 valamint az Etele tér P1, P2 parkolók az M4-es metró beruházás keretében létesültek a Kelenföldi pályaudvar térségében, összesen 1453 várakozóhellyel. A projektet az Európai Unió támogatta, melynek feltétele az volt, hogy a parkolók öt éven át térítésmentesen üzemeljenek.

A rendelet értelmében reggel 6 és 22 óra között alkalmanként 350 forintért lehet igénybe venni a P+R parkolókat, éjszaka – azaz 22 órától reggel 6 óráig – 105 forint/óra ellenében lehet parkolni. A Kelenföldi P+R parkolók 0–24 óráig üzemelnek az év minden napján, tehát hétvégén és ünnepnapokon is díjfizetés ellenében lesznek használhatóak nappal és éjszaka egyaránt. A parkolókban hagyott járművek biztonságáról átnézeti kamerarendszer gondoskodik.

midio.hu

Forrás: Budapest Közút Zrt., erdmost.hu

Fotó: BK Zrt., magyarepitok.hu

 

 

 

Címkék: díjfizetés, Kelenföld, P+R, parkoló