Ha a lakosság részéről hangsúlyosan megfogalmazódik az igény, a képviselő-testület megvizsgálja a szilveszteri „tűzijátékozás” szabályozását – nyilatkozta Bogó László, Diósd polgármestere az Érd FM 101.3 rádiónak.

A polgármester elmondta, hogy a helyi közösségi oldalakon, köztük az önkormányzat Facebook-oldalán élénk vita bontakozott ki a kérdésről. A posztokban – valamint személyesen is – a lakók jelezték, hogy már december 30-án megkezdődött a „durrogtatás”, ami szilveszter délutántól újév hajnalig szinte folyamatossá vált. Az erős hanghatástól nem csak a kutyák szenvedtek, de a kisgyermekek is.

A fenti jelzések, valamint a tatai önkormányzat tiltó rendelete nyomán (melyről a midio.hu is írt) határozták el, hogy kikérik e kérdésben a lakosság véleményét. A Diósdhéjban című helyi lap január 20-án megjelenő számában kérdőívet adnak közre. Arra kíváncsiak, a diósdiak szerint megfelelő-e a mostani szabályozás, kell-e esetleg módosítani rajta, illetve megfogalmazódik-e a betiltás igénye. Az újságból kivágott, kimásolt kérdőíveket a kihelyezett gyűjtőládákba lehet bedobni. A vélemények összegzése után dönt a testület arról, hogy napirendre tűzi-e a témát.

K. Z.

Fotó: pixabay.com