Dr. Vekerdy Tamás Facebook-oldalának bejegyzése 2019. október 9-én reggel: “Vekerdy Tanár Úr ma hajnalban csöndben elment.” Egy ország szomorú. Egy ország búcsúzik… Az előadás elmarad, de “Szavai, mondatai örökké éltetik. Magamban, a gyerekeimben tovább viszem a tanításait.” Tiszteljük. Szeretjük. Hiányozni fog. 

Nem, nem szeretnék afféle “megmondó emberré” válni. Aki tudja. Aki rendíthetetlen. Aki úgy beszél, mintha igaza volna. Magam sem szeretem a megmondó embereket, és egyetlen pillanatig sem hiszek nekik. A kérdező embereket szeretem. Azokat, akik a másik ember véleményére kíváncsiak. (Részlet Vekerdy Tamás: Érzelmi biztonság c. könyvének előszavából)

Jó utat, Tanár úr! Nagyon fog hiányozni őszinte, egyenes és egyedi lénye! Sokszor segítettek utat találni az írásai. Köszönöm.

Jó utat, Tanár úr! Hálás köszönet a hiánypótló tanításokért!

Hálás szívvel köszönöm, hogy volt nekünk, és van most is, csak most már más formában.

Nagyon szerettem a Tanár Úr óráit.

Potyognak a könnyeim! Pedig mennyi reményt, hitet, szeretetet adott minden előadásával, felszólalásával! A Jó Isten vigyázzon rá! Köszönöm hogy ismerhettem. Könyvei és emléke Velünk marad.

Nagy tudású, de mindig a földön járó, életszerető ember volt. Tanításai, bölcs gondolatai velünk maradnak. Köszönjük Tanár Úr, nyugodjon békében!

Hálás köszönet minden szaváért, gondolatáért, tanácsáért! Egy fantasztikus tanító hagyott minket itt. Boldog vagyok,hogy találkozhattam vele személyesen is. A könyvein keresztül tovább él.

Olyat hagyott nekünk örökül, amit nagyon kevesek, rengeteget tanulhattunk tőle. Hálás szívvel gondolok rá.

Kincs volt minden tanács, amit adott, hogy boldog gyermeket nevelhessünk!

Hatalmas tanító volt! Már nagy gyerekkoromban olvastam szavait a Nők Lapja hasábjain…az egyik rovat volt amit mindig vártam!
És azóta is példaértékűnek tartom minden szavát!

Szavai, mondatai örökké éltetik. Magamban, a gyerekeimben tovább viszem a Tanításait. Rengeteget köszönhetek Neki! Isten nyugosztalja békességben!

Hálásan köszönöm, amit az írásai és az előadásain hallottak alapján kaptam Tőle. Ő egy pótolhatatlan Ember.

Nagyon fog hiányozni az életünkből.

Tanárúr. Ég Önnel. Én csak köszönni tudok. A jövő generáció nevében is. A gyerekeink nevében. Szomorú az elmúlás, de Öntől olyat kapott a szülői közösség, a gyerekek, gyerekeink egészséges lelkivilágát segítő tanácsaival, élet szemléletével ami öröké velünk marad.

Képek és idézetek forrása, valamint további búcsúüzenetek: Vekerdy Tamás Facebook-oldala

Címkék: Vekerdy Tamás