Immár hetedik alkalommal rendezik meg szeptember 9–12. között az AVL-Érdi Jazz Fesztivált, amelyen huszonnégy kiváló muzsikussal találkozhat a közönség.

A program szeptember 9-én jazz és irodalom mottóval indul: Dragomán György író és Lantos Zoltán hegedűművész fog fellépni az AVL új irodaházában (Tesco mögött lehet gyalogosan elérni, az Aldi melletti utcán pedig autóval). Erre az alkalomra regisztrálni szükséges, de ingyenes a program.

További napokon ismét a Magyar Földrajzi Múzeum kertjébe költözik a fesztivál, melyen rangos muzsikusok lépnek színpadra, így a Dresch Quartet, László Attila Fusion Circus feat., Borlai Gergő, Soso Quartet, Orbay Lilla Group és zárásként Berki Tamás.

Jazz és irodalom – Dragomán György és Lantos Zoltán
Szeptember 09., 19:00 • AVL Székház, Érd (regisztrációhoz kötött, de ingyenes!)
(Érd, Mühlgang utca 5.)
A Márai-díjas Dragomán György a költészet oldaláról, Lantos Zoltán a jazz oldaláról fog közelíteni a közönséghez. Dragomán György szerencsére zeneileg mindenevő, így jazzt is szívesen hallgat. Lantos Zoltán olyan hangszerrel érkezik, ami a klasszikus, a népi és jazz-zenében is használatos. A hegedű mesteréről csak kevesen tudják, hogy verseket is ír. Az összehangolódást élőben követhetik a zene és költészet kedvelői Érden az AVL Székházban az ősbemutatón.
Regisztráció: bit.ly/3CS5TXS 

Dresch Quartet
Szeptember 10., 19:00 • Magyar Földrajzi Múzeum: Érd, Budai út 4. (eső esetén: Szepes Gyula Művelődési Központ: Érd, Alsó u. 9.)

Az idén dupla lemezt megjelentető Dresch Mihály Érdre a Dresch Quartettel érkezik. A magyar etno-jazz egyik legnagyobb formátumú fúvósának zenéje a magyar népzene és a jazz egyéni – a zenekarvezető és a tagok által közösen kialakított – ötvözete.
Dresch Mihály (szaxofon, fuhun), Lukács Miklós (cimbalom), Gyányi Marcell (bőgő), Csízi László (dob).
Jegyvásárlás: https://www.jegy.hu/program/avl-erdi-jazz-fesztival-dresch-quartet-125751

László Attila Fusion Circus feat Borlai Gergő
Előzenekar: Soso Quartet

Szeptember 11., 17:30 • Magyar Földrajzi Múzeum: Érd, Budai út 4. (eső esetén: Szepes Gyula Művelődési Központ: Érd, Alsó u. 9.)

A László Attila Fusion Circus a hazai jazz kiemelkedő muzsikusait integrálja a zenekarvezető saját kompozícióit megszólaltató legújabb formációjába, akik valamennyien nagyszerű szólisták is. A Liszt-díjas gitárművész, zeneszerző gitárra, három fúvósra és ritmusszekcióra áthangszerelt dinamikus, ritmikus kompozíciói lesznek hallhatóak a műsor legnagyobb részében. Vendégük a világhírű dobos, Borlai Gergő lesz.
László Attila (gitár), Nagy János (billentyűs hangszerek), Lattmann Béla (basszusgitár), Pecze Balázs (trombita), Soso Lakatos Sándor (szaxofon), Csapó Krisztián (harsona).
Vendég: Borlai Gergő (dob).

Előttük 17:30-tól Soso Lakatos Sándor szaxofonos kvartettje lép fel.
Soso Lakatos Sándor (szaxofon), Egri János Jr. (zongora), Egri János (bőgő), Lakatos Pecek András (dob).
Jegyvásárlás: https://www.jegy.hu/program/avl-erdi-jazz-fesztival-soso-trio-laszlo-attila-fusion-circus-125767

Berki Tomi 75
Előzenekar: Tehetséges egyetemisták: Orbay Lilla Group

Szeptember 12., 17:30 • Magyar Földrajzi Múzeum: Érd, Budai út 4. (eső esetén: Szepes Gyula Művelődési Központ: Érd, Alsó u. 9.)

Az idén 75 éves Berki Tamás hazánk egyik legismertebb jazzénekese. A Máté Péter-díjas előadó Érdre különleges formációval érkezik, Nagy János zongora–hegedű–dob triójával.
Berki Tamás (ének), Nagy János (billentyűs hangszerek), Frankie Látó (hegedű), Joubert Flóra (dob).

Előttük 17:30-tól a kiemelkedően tehetséges egyetemisták programjában Orbay Lilla Group fog zenélni.
Orbay Lilla (ének), Oláh Kálmán Jr. (szaxofon), Horváth Balázs (zongora), Pál Gábor (basszusgitár), Fábry Adonisz (dob).

Jegyvásárlás: https://www.jegy.hu/program/avl-erdi-jazz-fesztival-orbay-lilla-group-berki-tomi-75-125768

A négynapos jazzfesztivál első napjára csak regisztrálni kell. (A bérletet vásárlók előnyt élveznek a helyszín limitált kapacitása miatt.) További napok koncertjeit jeggyel lehet látogatni.

Bérlet: https://www.jegy.hu/program/avl-erdi-jazz-fesztival-3-napos-berlet-125769

A legfrissebb információk a fesztivál honlapján érhetők el: https://erdijazzfesztival.hu/

midio.hu

Fotó: a fesztivál Facebook-oldala

 

 

 

Címkék: Berki Tamás, Dragomán György, Dresch Quartet, Érdi Jazz Fesztivál 2021