Ingyenes diabéteszszűrést tartott a diósdi iskola dolgozói számára a budaörsi Horizont Lions Klub. A 2-es típusú cukorbetegség szűrése lehetőséget ad a tünetmentes betegség kellő időben történő észlelésére. A kezelés korai megkezdésével csökkenthető a hosszú távú szövődmények kialakulásának esélye, a súlyosságuk mértéke.

A Lions Clubok Nemzetközi Szövetségét, a Lions Club Internationalt Melvin Jones alapította 1917-ben az Egyesült Államokban. A jószolgálat nemes eszméjének teljesítése eredményezte, hogy a Lions-mozgalom ma 206 országban van jelen, 46 000 klubban mintegy 1,4 millió tagja van, és a világ legnagyobb klubalapon szerveződő jószolgálati szervezete. A Financial Times amerikai napilap 2007-ben 34 nemzetközi jószolgálati szervezet közül első helyre tette ezt a szövetséget.

A Lions Club International a budaörsi szervezetet 2018. júniusban vette fel tagjai közé. Alapszabályukat 2019. január 4-én jegyezte be a Budapest Környéki Törvényszék. Azóta aktívan működik a klub, folyamatosan több jótékonysági, jószolgálati akciót szerveztek. Kiemelkedő feladataik közé tartozik a látás védelme, a rászorulók támogatása, egészségügyi szűrővizsgálatok és ifjúsági nemzetközi cseretáborok szervezése.

A budaörsi Horizont Lions Klub alapító elnöke dr. Kutsch Zoltán, jelenlegi elnöke pedig Ratkay Zsuzsanna. Ő kereste meg felajánlásukkal a diósdi iskola vezetését. A március 6-án tarott  ingyenes diabétesz-szűrővizsgálaton szerencsére nem találtak kiugró értéket az intézményben.

Ha érdekli a szervezet tevékenysége, itt találhat információkat.

Ha csatlakozni szeretne: +36 30 754 9711, kutsch.dr@gmail.com

Rásó Ica

midio.hu

Fotó: Facebook

 

 

Címkék: diabétesz, Diósd, Lions Klub, szűrés