Hazánkban 2023-ban tizenhatodik alkalommal rendezik meg a Házasság hete programsorozatot a keresztény egyházak és civil szervezetek széles körű összefogásával. Ennek keretében idén Diósdon is sor kerül egy – a szervezők által házasságkarbantartó programnak keresztelt – eseményre, február 12-én, vasárnap. A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. 

A Diósdi Római Katolikus Egyházközség által szervezett programra 2023. február 12-én, vasárnap kerül sor a Kék Géza Közösségi Házban. 16 órakor egy előadással veszi kezdetét a házaspároknak szóló rendezvény, majd a folytatásban házastársi beszélgetésre kerül sor, az előadás által elindított gondolatok mentén. A programot egy rövid közös beszélgetés és agapé, azaz egy kis szeretet-vendéglátás zárja.

A program során a szervezők gyermekfelügyeletet biztosítanak, gyerekvigyázásban jártas fiatalokkal, így a kisgyermekes házaspárok számára is lehetővé válik a részvétel és a nyugodt beszélgetés.

A szervező Horváth-Szarka házaspárnak, Péternek és Krisztának a Házasság hete kapcsán támadt az ötlete, hogy Diósdon is jó lenne kapcsolódni az eseményhez. Ezért az ötgyermekes diósdi házaspár megkeresett és felkért egy ismerős házaspárt, hogy tartson házasságkarbantartó előadást a diósdiaknak. A schönstatti tematika alapján felépített előadás kb. 45 perces lesz, Az én házam az én váram címmel.

A gondolatébresztőnak szánt előadást követően a jelenlévők egymással is beszélgethetnek magukról, a házasságukról – mely beszélgetések aztán otthon remélhetőleg folytatódnak a házaspárok közt. Péter is Kriszta néhány éve már szervezett hasonló programot a diósdi egyházközségben, melynek akkor is nagy sikere volt. Most szélesebb körben szeretnék meghirdetni a keresztény tartalmú eseményt, hogy minden érdeklődő diósdi házaspár részt vehessen rajta.

A szervező házaspár, Péter és Kriszta

 

A program 16 órakor kezdődik és a tervek szerint 19 órakor ér véget.

Ez pedig azt jelenti, hogy a kisgyermekes házaspárok életében olyan alkalomra kerülhet sor, amikor csak magukra és egymásra figyelhetnek. A közösségi ház egyik termében lesznek ugyanis a felnőttek, míg a másik helyiségben a részt vevő házaspárokkal érkező gyerekekkel foglalkoznak.

A programon való részvétel regisztrációhoz kötött, melyet a horvath.szarka@gmail.com címen, vagy a +36 (20) 3800-333 telefonszámon lehet megtenni.

 

midio.hu

Borítókép: Házasság hete 

 

Címkék: Diósdi Római Katolikus Plébánia, előadás, Házaspároknak, Házasság hete