Újabb estre hívja a műfaj kedvelőit az Az Érdi Jazz Klub: a Poirot Étteremben (Szegfű u. 24.) február 23-án Birta Miki jazzgitáros lép fel Gesztesi Alexandra énekesnővel.

Az Érden élő előadóművész, tanár az Érd FM-en vezet jazzműsort. Az egyik legtechnikásabb balkezes gitáros. A Kodolányi Egyetem Jazz tanszakának tanára. Diplomáját 1996-ban szerezte a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazzgitár szakán. 2016-ban a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem mesterdiplomát szerzett. 2014 óta Budapest Jazz Orchestra tagja. Számos híres jazz-zenésszel – Bill Evans, Eric Marienthal, Mike Stern, Mike Mainieri, Dave Samuels, James Morrisson, Raul Midon, Peter Erskine, Joe Lovano, Quincy Jones, Richard Bona, Gary Willis, Jane Monheit – játszott együtt.
Gesztesi Alexandra énekesnő a Kodolányi János Főiskola jazz előadóművészet szakán tanult. A számos műfajban jártas fiatal énekesnő szuggesztív előadásmódjával és különleges hangi adottságaival nyújt egyedi élményt a közönség számára. Nemcsak jazzben, de R’n’B-ben, funky és soul zenében is otthonosan mozog, így a koncerten a jazz standardek mellett más népszerű dalok is megszólalnak a gitár–ének duóban.

A jazzestre 1500 Ft a belépő, és a hatályos szabályok szerint csak ülőhellyel rendelkezők hallgathatják meg a koncertet. Maszk viselése kötelező.

További infó itt.

Előzetes: Március 3-án 19 órakor Százhalombattán lép fel a Budapest Jazz Orchestra. Vendég Gereben Zita énekesnő.

midio.hu

Fotó: Érdi Jazz Klub

 

Címkék: Birta Miki, Érd, Gesztesi Alexandra, jazz klub