Sorozatunkban a Diósdi Krónika 10 évvel korábbi számaiból, illetve a dko.hu portálról idézünk egy-egy írást. Az alábbi tudósítás a 2008. november–decemberi diósdi programokról adott hírt.

November 28-án megnyílt Diósdon az immár hagyományos Rejtett kincsek a ládafiából című kiállítás. Másnap, 29-én kezdődött a főtéren az adventi rendezvénysorozat.

A Rejtett kincsek a ládafiából című kiállítás megnyitóját 28-án tartották a közösségi házban. Közreműködött Faragó Laura énekművész és Jónás Judit mesemondó.

Szombaton 10 órakor kézműves foglalkozással folytatódott a program. 17 órakor a Phoenix gitáregyüttes mutatkozott be, majd teaház várta a résztvevőket. Vasárnap délután Soós Andrea diósdi előadóművész műsorát hallgathatták meg a látogatók, majd a Péter Pál Könyvkiadó mutatkozott be.

A programot a Diósdi Társaskör és a Nyugdíjas Klub szervezte. Ott jártunkkor Gajárszki Imréné, a Nyugdíjas Klub vezetője kalauzolt végig a kiállításon, felhívva figyelmünket a szebbnél szebb kézimunkák, gobelinek mellett néhány különlegességre is, így az 1800-as évekből származó katonaládára, valamint a tucatnyi kiállított imakönyvre.

November 29-én kezdődött a karácsonyig tartó adventi rendezvénysorozat a polgármesteri hivatal előtt. Szombat-vasárnaponként ünnepi műsor, Mikulás-ünnepség, ajándékvásár, sült gesztenye és forralt bor várta az érdeklődőket.

Néhány fotó a kiállításról:

Ízelítő a kiállított munkákból

Adventi, karácsonyi hangulat

A látogatók egy csoportja

Kiemelt képünkön: Podráczky Józsefné köszönti az egyik díjazottat

midio.hu