Szeptember 26-án szövetségi parlamenti választást tartottak Németországban. A voksoláson a szociáldemokraták kapták a legtöbb voksot, a kereszténydemokrata-keresztényszociális unió a második helyen végzett. Hessen tartomány 186-os választókörzetének eredményét Sebastian Bubenzer, Diósd német partnertelepülésének polgármestere is kommentálta a város közösségi oldalán.

A körzetben a szociáldemokrata Andreas Larem végzett az első helyen. Az 56 éves képviselő Dieburgban született; 33 éve házas, két gyermek édesapja. Messel település polgármestere 2010 óta. Feleségével együtt aktívan sportol, hobbijuk az idegen országok és kultúrák megismerése. Erős kötődést jelent neki az énekkar, melynek tagja, ma is rendszeresen jár kóruspróbákra.

A választás eredménye testvárvárosunkban

A megválasztott képviselő a választási kampány során úgy döntött, hogy a digitális megoldásokra helyezi a hangsúlyt. A 2017-es kampányhoz képest 50 százalékkal kevesebb nyomtatott szóróanyagot használt fel, de ezeket is újrahasznosított papírra nyomtatták. Kampánya során nyereményjátékokkal és faültetési akcióval kívánt hozzájárulni a klímaváltozás elleni küzdelemhez.

A térség megválasztott képviselője (balról)

Sebastia Bubenzer, Diósd német partnertelepülésének polgármestere (aki egyébként a 2. helyen végzett CDU–CSU tagja) a választás éjszakáján így kommentálta az eseményeket: Németország választott. És éltünk jogunkkal, közösségünknek több mint 80 százaléka szavazott. Szerintem ez nagyszerű! És ha még nem is teljesen világos, hogy mi zajlik Berlinben, azt már tudjuk, hogy a 20. német Bundestagban ki képviseli térségünket közvetlenül megválasztott képviselőként a jövőben: messeli polgármester kollégám! Gratulálok Andreas Laremnek az SPD-től! Egy jó együttműködés elé nézünk!

Sebastian Bubenzer polgármester

Sebastian Bubenzer köszönetet mondott közvéleménykutatóknak és városháza csapatának, akik nagyon jól menedzselték a választást! Mert a demokrácia választás nélkül nem működik – hangsúlyozta! Jó éjszakát és holnap sikeres hétkezdést kívánok! – búcsúzott.

K. Z.

midio.hu

Illusztrációk: Facebook

 

 

 

 

 

 

Címkék: 2021, Alsbach-Hähnlein, Németország, parlamenti választás