Diósd német partnertelepülésén, a Hessen tartománybeli Alsbach–Hähnleinban a március eleji korlátozások után a napokban újabb szigorításokat léptettek életbe.

Mint a város honlapján és a polgármester, Sebastian Bubenzer közösségi oldalán is olvasható, Németországban és Hessen tartományban is növekvő koronavírus-fertőzések megállítása érdekében március 21-étől újabb intézkedéseket léptettek életbe.

Sebastian Bubenzer polgármester

Sebastian Bubenzer polgármester

Megtiltották a különböző parkokba, szabadtéri, nyitott létesítményekbe, így a hähnleini Piactérre való belépést, azok használatát. Tilos öt főnél nagyobb létszámban összegyűlni, csoportosulni. (A játszótereket központi, szövetségi utasításra már március 17-én bezárták.)

Az éttermek március 21-én délben bezárnak a helyben fogyasztók számára; az ételkiszolgálás elvitelre továbbra is biztosított, azzal a feltétellel, ha az elszállítás várakozás nélkül biztosított, illetve kérik, hogy a sorban állók között legalább 1,5 méter legyen a távolság.

„Kérjük, ne végezzen olyan tevékenységeket, amelyekre nincs feltétlenül szükség, és amelyek során más emberekkel érintkezik. Maradjon otthon – és maradjon egészséges!” – zárja a település lakosságához intézett felhívását a polgármester.

Alsbach koronavírus intézkedések

A képviselő-testület a mostanit megelőzően március 3-án hozott intézkedéseket a járvánnyal kapcsolatban. Április 30-áig bezártak minden nyilvános létesítményt (közösségi házak, terek, ifjúsági és sportközpontok), a már befizetett használati díjakat visszatérítik. Az oktatási és gyermekintézményekben csak a stratégiai területeken dolgozók gyermekei számára biztosítanak felügyeletet, a továbbfertőzés szabályainak szigorú betartásával. A felnőtt- és gyermekellátási intézményekben a befizetett térítési és étkezési díjakat automatikusan, igénylés nélkül visszatérítik.

Az önkormányzat felhívja a figyelmet: aki számára az élelmiszert és más, a napi élethez szükséges cikkeket a rokonok, barátok vagy szomszédok nem tudják biztosítani, azok bizalommal forduljanak az önkormányzathoz. A polgárok és a munkavállalók egészsége mindig az első helyen áll – hangsúlyozzák.

Alsbach–Hähnleinban nem tudnak koronavírussal fertőzött betegről, ennek ellenére néhányan önkéntes karanténba vonultak, bármilyen tünet nélkül.

midio.hu

Fotók: Facebook

 

 

 

Címkék: Alsbach, Koronavírus, Sebastian Bubenzer