Saját népes családom mellett van egy „nagycsaládunk” is. Ez a kapcsolat négy család évtizedek óta tartó szoros barátságán alapul. A mai napig együtt örülünk, együtt sírunk, ünnepelünk és segítjük egymást jóban-rosszban. Közben gyermekeink felnőttek, és ők is megbecsülik ezt az erős kapcsot, sőt már többen saját apróságaiknak közvetítik az élet fontos értékeit.

Büszke vagyok rájuk, mert mi neveltük őket, büszke vagyok rájuk, mert csodálatosan nevelik gyermekeiket, de leginkább büszke vagyok azért, mert alázattal, szeretettel és empátiával fordulnak mások felé.

E „nagycsalád” két fiatal anyukája férjeikkel és pici gyermekeikkel elhatározták, segítenek egy rászoruló sokgyermekes családnak, hogy nekik is boldog legyen a karácsony.

Megvették az ajándékokat, gyönyörűen becsomagolták, és megkérték kicsi gyermekeiket, hogy ők is járuljanak hozzá, adják oda kedves játékukat, szép ruhájukat. Mélységesen meghatódtam, amikor az alig hároméves kislány boldogan újságolta, hogy melyik játékát és melyik csinos ruháját ajándékozza oda.

karácsony

Szívszorító volt ez az őszinte, tiszta ragyogás, ez az önfeláldozás, mely nem kis dolog egy ilyen pici gyerektől. Meghatottan öleltem át, dicsértem és nagyon büszke voltam rá.

Tudom, sokan segítenek másoknak, és sokan élik át ennek felemelő örömét. Hatalmas tiszteletet érdemel minden jó cselekedet a legapróbbtól a legnagyobbig egyaránt. Az „őrangyalok” köztünk vannak, talán mi is azok vagyunk, és nekünk is van, akire számíthatunk a nehéz időkben.

Teljen a karácsony ennek jegyében, mindenkinek szeretetben, békében és egészségben! Boldog karácsonyt kívánok!

Rásó Ica

Fotók: Unsplash

Címkék: #midióIca, Ajándékozás, Jótékonyság, Karácsony, karácsonyi angyalok, Segítsünk